Το opening act για την συναυλία των Wovenhand

Επιλεγμένοι από τον ίδιο τον David Eugene Edwards, οι Trio Balarom θα είναι το opening act για τους Wovenhand την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουλίου στο Gagarin 205!

Οι τρεις session μουσικοί από την Θεσσαλονίκη οι Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ, πλήκτρα), Κυριάκος Ταπάκης (ούτι) και Λουκάς Μεταξάς (κρουστά), αποφάσισαν το 2007 να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έχοντας συνεργαστεί ως μονάδες με κορυφαίους μουσικούς του είδους τους όπως Ivo Papasov, Petar Ralchev, Nedyalko Nedyalkov, Kudsi Erguner, Ross Daly, Derya Türkan, Yurdal Tokcan και άλλους, με σκοπό να παρουσιάζουν διασκευές από τη μουσική των Βαλκανίων και των τσιγγάνων από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία με μακάμ fussion διάθεση, jazz standards δοσμένα με Βαλκανικό χρώμα αλλά και δικές τους συνθέσεις σε ανάλογο κλίμα.

Η συνεργασία του Λουκά Μεταξά με τους Wovenhand (σε συναυλία που μπορούμε να απολαύσουμε στη ποιο πρόσφατη κυκλοφορία τους “Live At Roepaen” σε CD/DVD) και η αγάπη του David Eugene Edwards για τις μουσικές της ανατολικής Ευρώπης, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τους Trio Balarom στη σκηνή του Gagarin 205 αυτή τη Παρασκευή.

Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά ως Trio Balarom αναμένεται το ερχόμενο Φθινόπωρο από την Πολύφωνον Music Productions.

Παρασκευή 6 Ιουλίου @ Gagarin205
facebook event link

Είσοδος
€18 (περιορισμένος αριθμός μέσω eventbrite) | €23 (προπώληση/ταμείο)

Σημεία προπώλησης
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα – από 15 Ιουνίου)
wovenhand-ath2012.eventbrite.com (ήδη διαθέσιμα)Κάθε τους εμφάνιση αποτελεί και μια κατάθεση ψυχής, μαγεύοντας με τις περίτεχνα πλεγμένες μουσικές τους ιστορίες τους παλιούς και νέους οπαδούς τους. Δυόμιση χρόνια μετά την τελευταία τους -καθηλωτική κατά τον Τύπο και κοινό- επίσκεψη στα ελληνικά εδάφη, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Wovenhand επιστρέφουν για να μας διηγηθούν τις μοναδικές σκοτεινές ιστορίες τους.

Γεννήθηκαν το 2001 από την δημιουργική φλόγα του David Eugene Edwards – μια φλόγα που σιγόκαιγε μετά την απότομη παύση των τεράστιων 16 Horsepower, την μέχρι εκείνη τη στιγμή κύρια μπάντα του. Ξεκινώντας σαν ένα καθαρά προσωπικό μέσο έκφρασης, το μουσικό όχημα των Wovenhand συνέχισε την εξερευνητική πορεία του Eugene στον παραδοσιακό αμερικάνικο ήχο, δείχνοντας όμως σιγά-σιγά προς νέες ανεξερεύνητες κατευθύνσεις: αναδεικνύοντας τις σκοτεινότερες και γλαφυρότερες πτυχές της americana και ντύνοντας την με τους μοναδικούς, θρησκευτικής υφής βιωματικούς στίχους, ψηλαφεί τα βαθύτερά του πάθη και εμμονές, παλεύοντας μετά μανίας για την λύτρωση – μια λύτρωση που θα ξεσπάσει τελικά ηλεκτρικά και άγρια.

Μέσα από τα πρώτα ντοκουμέντα της καλλιτεχνικής του ανησυχίας, τα εξαιρετικά “Wovenhand” και “Consider The Birds”, μέχρι το εκπληκτικό “The Threshing Floor” του 2010 και το φετινό live album, το μοναδικό σχήμα του Edwards διηγείται τις προσωπικές του μαρτυρίες κάθαρσης και θρησκευτικής κατάνυξης, τοποθετώντας τον εαυτό του πιο ψηλά από τον gothic σπαραγμό, τον αφουγκρασμό της αμερικάνικης folk, τον νεωτερισμό της παγκοσμιοποιημένης alt. country: οι Wovenhand αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικό σημάδι καλλιτεχνικού οράματος και εκστατικής εξομολόγησης. Στις 6 Ιουλίου θα μας δώσουν την ευκαιρία να βιώσουμε και πάλι την σπάνια εμπειρία των ζωντανών τους εμφανίσεων – μια εμπειρία υπνωτική και συνταρακτική όσο και η μουσική τους.

110