“ACID DEATH”: Eidolon

Αυτό το album, μέρος του ελληνικού κεφαλαίου της metal μουσικής για το έτος που διανύουμε, έρχεται ύστερα από δεκαετές πάγωμα των δημιουργών του. Ο λόγος για τους Acid Death που με το περσινό τους reunion και την περιοδεία που ακολούθησε επέστρεψαν αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Εντυπώσεις που φυσικά στρώνουν το κόκκινο χαλί για το “Eidolon”.

Σαν άλλο ντεμπούτο ενός, ήδη γνώριμου για το κοινό συγκροτήματος, το “Eidolon” προσδιορίζει, ξανά τώρα, τον προοδευτικό death ήχο των Ελλήνων Acid Death προσφέροντας απλές, καθαρές και ποιοτικές συνθέσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό του, το κλασσικό death metal που παντρεύεται με τη πιο σκοτεινή ύπαρξη του hard rock, κυριαρχεί στον δίσκο, σε κάθε κομμάτι. Το τι ξεχωρίζει βρίσκεται σε κομμάτια όπως το ομότιτλο όπου το riff και το solo είναι μοναδικά και “κλειδιά” για τον ήχο του group. Κάτι που αγγίζει το progressive όντας τεχνικό και αρκετά δυνατό.

Η παραγωγή είναι ισάξια μ’ αυτή των τελευταίων “καλών” ελληνικών κυκλοφοριών, μέρος δηλαδή των standards που χτίζει χρόνια τώρα η ελληνική σκηνή με ηρωικό και συγχρόνως αφανή τρόπο. Η διάρκεια του “Eidolon” είναι ικανοποιητικότατη. Όσοι είχαν την ευκαιρία παρακολουθήσουν live τους Acid Death θα ξέρουν ήδη πως δεν θα πέρναγε από τα χέρια τους κάτι που να μοιάζει ημιτελές οπότε τα παραπάνω είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να περιμένει κανείς. Ας ελπίσουμε αυτή η επιστροφή να είναι ενδεικτική για το μέλλον τους.

397