Evanescence, Elysion (20/06/12) Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας- Ελληνικό

Η για πολλούς κάτω του μετρίου διοργάνωση φάνηκε από την αρχή του event να αποδεικνύει πως κανείς δεν είχε άδικο. Στη λίστα με τα επιχειρήματα γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να μην στέκεται πρώτο το συμβάν με ανθρώπους της ασφάλειας να απειλούν με φωνές άτομα κάτω των δεκατεσσάρων χρόνων. Για αρχή λοιπόν θα μπορούσε να υπάρξει λίγο καλύτερη αντιμετώπιση με κυρίως υπομονή αφού όλοι γνώριζαν το κοινό αυτής της συναυλίας.

Κατά την είσοδο, το κοινό που παρευρέθηκε από νωρίς βρέθηκε σε αναμονή συνολικά τριών σειρών. Αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο από το ότι κανείς “ειδήμονας” δεν γνώριζε το που θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος κι έτσι με ευκολία επιτραπέζιου παιχνιδιού ειδικοί έστηναν κάγκελα εδώ κι εκεί και πρόσταζαν με εκκωφαντικές φωνές τον κόσμο να περιμένουν για έως και περισσότερη από μιάμιση ώρα. Αν κάποιος έβλεπε τι συνέβη εκεί μπροστά στα κάγκελα θα γέλασε με τους προαναφερθέντες ανθρώπους της ασφάλειας μαζί μου: συνολικά επτά άτομα πέρασαν μπροστά επειδή λιποθύμησαν (ή κόντεψαν να το κάνουν) από την ατελείωτη ορθοστασία ανάμεσα σε εκατοντάδες κόσμου κάτω από τον ήλιο. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική η τεραστίων διαστάσεων ομπρέλα των securit-άδων

Όπως και να’ χει, λίγο πριν από τις οκτώ το απόγευμα οι πόρτες (οι τέταρτες) άνοιξαν και η αρένα άρχισε γοργά να γεμίζει. Γύρω στους δέκα φωτογράφους άρχισαν από νωρίς να απαθανατίζουν το παρόλα τα προβλήματα κοινό με τα δεκάδες πανό που φρόντισαν να φέρουν μαζί τους. Σ’ αυτό το σημείο ευτυχώς υπήρχαν περί τα πέντε άτομα της διοργάνωσης που μοίραζαν άφθονα μπουκάλια με νερό για τους εξαντλημένους ενώ παράλληλα υπήρξαν μερικές ακόμα λιποθυμίες που κατέληξαν στην ευθύνη των πρώτων βοηθειών στα δύο πλαϊνά της σκηνής.

Οι Elysion δυστυχώς διέφευγαν του ενδιαφέροντος του μεγαλύτερου κοινού αλλά εξ’ αρχής έκαναν τα πάντα για να το ανατρέψουν. Ακούσαμε σε ένα αρκετά χορταστικό set τα καλύτερα κομμάτια του πρώτου τους δίσκου, “Silent Scream”, διασκευή Rammstein (“Mein Herz Brennt”) και κομμάτι από την επερχόμενη δουλειά τους. Ως προς αυτό, το κομμάτι “Made of Lies”, το συγκρότημα προλόγισε τη νέα του σύνθεση συσχετίζοντας τη με το πολιτικό κλίμα των, ας πούμε, τελευταίων μηνών.

Το συγκρότημα είχε πολύ καλό ήχο με ιδιαίτερα προσεγμένες τις lead κιθάρες και εννοείται τα φωνητικά. Χαμογελαστοί και ευδιάθετοι οι Έλληνες Elysion, μπάντα με εκπληκτικά καλή πορεία πανευρωπαϊκά, κατάφεραν τελικά να μεταδώσουν τον δικό τους ήχο στη γεμάτη πλέον (από τη μέση του set τους) αρένα. Πολύ λίγο μετά τις εννέα και είκοσι, όταν πλέον είχε νυχτώσει πλήρως, άφησαν τη σκηνή.

Χωρίς μεγάλες αναμονές οι Evanescence ξεκίνησαν τη τρίτη τους live εμφάνιση επί Ελληνικού εδάφους, πέντε χρόνια μετά τη τελευταία, με το πρώτο single του ομώνυμου δίσκου τους, “What you Want”. Το συγκρότημα από τη στιγμή που πάτησε πόδι στη σκηνή συνάντησε αυτό για το οποίο μιλάνε στις παγκόσμιες συνεντεύξεις τους: το καλύτερο κοινό τους.

Η τραγουδίστρια του Αμερικανικού συγκροτήματος Amy Lee με ακόμη μια εκθαμβωτική εμφάνιση της (στιλιστικά και αποδοτικά μαζί) μονοπώλησε τα βλέμματα σε σημείο άδικο για την υπόλοιπη μπάντα χωρίς αυτό να κλέψει τα credits του ικανοποιημένου κοινού για τους υπόλοιπους στις συζητήσεις που ακούγονταν στην αρένα. Κάτι που έγινε δεόντως για τους Will Hunt και Terry Balsamo.

Οι Evanescence επέλεξαν αρκετά κομμάτια από τη τελευταία τους δουλειά με τα “Made of Stone” και “Lost in Paradise” να φαίνονται τα καλύτερα της βραδιάς για το κοινό. Το γνωστότατο single τους “Bring me to Life” αποδόθηκε χωρίς ανδρικά φωνητικά (επιλογή αποκλειστικά της τωρινής τους περιοδείας) και χωρίς τους τελευταίους στίχους ενώ ύστερα απ’ αυτό ακολούθησε το encore με τρία (αντί δύο για άλλες χώρες) κομμάτια.

Το φινάλε έφτασε με το “My Immortal” στο οποίο όπως ήταν φυσικό το κοινό ακούστηκε περισσότερο από την ίδια τη μπάντα.

Μετά το τέλος της συναυλίας υπήρχαν μόνο χαμόγελα στη κατά κύριο λόγο γεμάτη από κάτω των 23 ετών άτομα αρένα καθώς βέβαια και εμφανή τα σημάδια κούρασης στους περισσότερους. Το συγκρότημα στάθηκε άξιο καθ’ όλη τη διάρκεια του set με άψογη παρουσίαση απάντων κομματιών κρατώντας ιδανική επαφή με το κοινό που τους παρακολουθούσε. Με την υπόσχεση να επιστρέψουν σύντομα οι Evanescence αποχώρησαν από τη σκηνή λίγα λεπτά μετά τις 23:00.

Evanescence setlist
What you Want
Going Under
The Other Side
Weight of the World
Made of Stone
Lithium
Lost in Paradise
My Heart is Broken
Sick
The Change
Whisper
Call me When You’re Sober
Imaginary
Bring me to Life
Good Enough
Your Star
My Immortal

Photos: Αναστασία Βερτεούρη



455