CYANIDE 4: “Every Day is a Masquerade”

Δεν έχω παρά μόνο καλά λόγια να πω για τη μπάντα, που πριν 2 χρόνια στο live που είχαν δώσει ως support στους Crashdiet, με άφησαν με το στόμα ανοικτό! Αν και ήμουν κουρασμένος, αν και δεν άκουγα μέχρι εκείνη τη στιγμή κάτι αξιόλογο και περίμενα διακαώς να βγουν οι Σουηδοί, με το που έσκασαν μύτη οι μάγκες με το περίεργο όνομα Cyanide 4, έτρεξα και αγόρασα 2 φορές το demo τους ενθουσιασμένος!

Μετά από αρκετά live που έχουν δώσει με σημαντικότερο εκείνο ως support στους Scorpions, ήταν απολύτως λογικό (και άργησε!) η Ελληνική μπάντα που κινείται στο χώρο του Sleaze/Glam (πράγμα ακόμη πιο ιδιαίτερο και σπάνιο για τα δικά μας δεδομένα) να κυκλοφορήσει το πρώτο της full length album με τίτλο “Every Day is a Masquerade”

Τι να πρωτοπώ και από πού να ξεκινήσω! Δεκατρείς κομματάρες που δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας αρέσουν! Δεκατρία κομμάτια που κινούνται σε έναν μοντέρνο heavy/glam ήχο που σέβεται και υποκλίνεται στην δεκαετία των 80’s, όπου και μεσουρανούσαν στο Los Angeles μπάντες όπως οι Motley Crue.

Ισχυρίζομαι πως τα “Hide in the Shadow”, “Temptation Failed”, “Wasting my Time”, “Cyanide”, η μπαλαντάρα “Midnight Heat” την οποία έχω λιώσει να την ακούω, “Illusion” (καλά άλλη μπαλαντάρα!), δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσουν σε κάποιον που έχει σώας τα φρένας, εκτός κι αν αρέσκετε ν’ ακούει τα κάλαντα, την παπαλάμπραινα ή το έπος του Μπάρμπα Μπρίλιου!

Και αν οι μάγκες G.A Sinn (κιθάρα-φωνή), Nasty George (bass), Joxnyy Slutt (κιθάρα) και Alex Rated (drums), όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές στο παρελθόν, συνεχίσουν με αυτόν το ρυθμό κι αποκτήσουν και λίγη τύχη, τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι ευτελή και δε θα μπορούν να τους κρατήσουν!

Πιστεύω ότι οι Cyanide 4 είναι από τις καλύτερες μπάντες της χώρας μας και δεδομένου το είδος του σκληρού ήχου που καταπιάνονται θεωρώ το “Every Day is a Masquerade” ως μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς και εννοώ μαζί με τις αλλοδαπές κυκλοφορίες!

Είμαι υπερβολικός; Ε λοιπόν ζήτω συγγνώμη από τους σκεπτικιστές και από εκείνους που ίσως με θεωρήσουν υπερφίαλο, αλλά μια δοκιμή Cyanide 4 θα σας πείσει! Every Day is a Masquerade bros!

402