SPITFIRE: "Die Fighting"

Όταν έμαθα ότι οι SPITFIRE κυκλοφορούν νέο δίσκο νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα.

Θυμάμαι ακόμα εκείνες τις εποχές της Ριζούπολης που άνοιγαν για τους Saxon, τις εκπομπές στο κρατικό ραδιόφωνο που έπαιζαν το κλασικό πλέον “Lead me On” και τις παρουσιάσεις στην τηλεόραση που εκείνη την εποχή τότε σήμαινε για εμάς τους στερημένους στιγμές ευτυχίας.

Τώρα λοιπόν μετά την πρώτη κυκλοφορία του 1986 με το “First Attack“, τις ατυχίες,τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετώπισαν και μεταλλάχθηκαν σε Speedfire(κυκλοφόρησαν το”100% Live”), τα demos ήρθε η μεγάλη ώρα να κυκλοφορήσουν οι SPITFIRE το νέο άλμπουμ τους που φέρει τον τίτλο “Die Fighting“.

Το hard ‘n heavy στυλ των SPITFIRE μας έχει ξετρελάνει και τραγούδια όπως τα “Danger in the World“, “Fool Enough“, τα εκπληκτικά “Icarus” και “Μacedonia” το power “Underground“, το ομώνυμο και όλα τα τραγούδια του “Die Fighting” αποτελούν κομψοτεχνήματα συνθετικής δημιουργίας.

Αξίζουν πολλά μπράβο στην υπομονή και επιμονή του κιθαρίστα και ιδρυτή της μπάντας Ηλία Λογγινίδη, στον σπουδαίο και καλύτερο έλληνα τραγουδιστή Alex “Hannibal” Balakakis, στον εξαιρετικό μπασίστα Νίκο Μιχαλακάκο και τον άψογο κιθαρίστα Πάνο Χατζηιωαννίδη.

Επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά της Emotion Art για την σοβαρή δουλειά που κάνουν και για την δυναμική υποστήριξη που παρέχουν στους SPITFIRE.


517

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*