Αύριο οι Pennywise στο Fuzz Club!

Η Hardtimes και η Playfalse Records παρουσιάζουν:

Pennywise (Los Angeles, California)
19 Ιουνίου Fuzz Club
+ support acts: Actionmen, Fall Of Man

Οι θρυλικοί Pennywise, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του παγκόσμιου punk στερεώματος, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Τρίτη 19 Ιουνίου, στο Fuzz Live Music Club!
Έχοντας στο ενεργητικό τους δυναμική παρουσία σχεδόν 25 χρόνων, με 9 εξαιρετικά albums και πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις, είναι προφανές πως οι Pennywise αποτελούν μία από τις ηγετικές μπάντες στο παγκόσμιο punk στερέωμα. Επίπροσθέτως, είναι ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα του είδους που, έχοντας ξεκινήσει στα 80’s, γιγαντώθηκαν στα 90’s (Rancid, NOFX, Bad Religion, Offspring, Green Day, Blink 182) αλλά επέλεξαν να μην υποκύψουν ποτέ στη… γλυκειά πρόκληση ενός συμβολαίου σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, παραμένοντας, επί σειρά ετών, σταθεροί στην τίμια Epitaph Records!

 Σχηματίστηκαν το 1988, υπέγραψαν στην Epitaph το 1990 και, αφού πρώτα είχαν γράψει δύο EP’s, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ομότιτλη δουλειά τον επόμενο χρόνο. Το “Pennywise” χάρισε κάποια αναγνωρισιμότητα στη μπάντα, αφού το κοινό έδειξε να εκτιμά δεόντως τα θετικά μηνύματα που πέρναγε, πέρα από το ότι κατέστησε προφανές πως το συγκεκριμένο συγκρότημα διαθέτει όλα τα φόντα να γίνει τεράστιο.

Δύο χρόνια αργότερα, επιστρέφουν με το πολύ καλό “Unknown Road”, ξεκινώντας παράλληλα μια τεράστια περιοδεία με τους – τότε τρομερά ανερχόμενους – Offspring, ενώ έχουν ήδη στρέψει όλα τα βλέμματα του, σχετικού με το είδος, κόσμου πάνω τους.

Εκεί ακριβώς, βρέθηκαν σε ένα άκρως κομβικό σημείο. Το ρεύμα της εποχής ήθελε όλες τις μεγάλες punk μπάντες να υπογράφουν σε μεγάλες πολυεθνικές δισκογραφικές εταιρείες – όπως οι Atlantic, Epic και Columbia – και, μοιραία, οι Pennywise αποτέλεσαν τον επόμενο στόχο τους. Εκείνοι, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνοδοιπόρων τους, αδιαφόρησαν για το γεγονός πως οι χρυσοφόρες προτάσεις έπεφταν βροχή και έβγαλαν το album που αποτέλεσε την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία, το “About Time”, μέσω της Epitaph, κερδίζοντας έτσι τον σεβασμό ακόμα και των πιο σκληροπυρηνικών οπαδών του punk.


Δυστυχώς, εκεί που φαινόταν πως η μπάντα έβρισκε τον δρόμο της, ένα θλιβερό γεγονός τους σημάδεψε: ο μπασίστας τους, Jason Thirsk, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την εξάρτηση του από το αλκοόλ, αυτοκτόνησε. Όπως ήταν αυτονόητο, το επόμενο album τους, “Full Circle”, ήταν αφιερωμένο σε αυτόν.

Με αφορμή αυτή την τραγική συγκυρία, όπως τόσο συχνά συμβαίνει στην rock’n’roll ιστορία, έμελλε να ηχογραφήσουν το μεγαλύτερο hit τους. Τιμώντας τη μνήμη του Thirsk, έγραψαν το περίφημο “Bro Hymn”, κομμάτι που αποτελεί πλέον  “σήμα κατατεθέν” του συγκροτήματος και, γενικά, ένα από τα γνωστότερα του είδους, εδώ και δύο δεκαετίες.
 
Το σερί εξαιρετικών κυκλοφοριών για τους Pennywise συνεχίστηκε με τα “Straight Ahead” και “Land Of The Free” τα οποία γνώρισαν επίσης πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, παρότι η μπάντα παρέμενε μακριά από τα major labels και, μοιραία, τα φώτα της πιο διευρυμένης δημοσιότητας. Το album, όμως, που πούλησε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η καλύτερη δουλειά τους ήταν το “From The Ashes”, με το κομμάτι “Yesterdays” να γνωρίζει αξιοσημείωτη επιτυχία σε μικρούς και μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, παρ’ ότι δεν αποτέλεσε επίσημο single.

Το επόμενο πραγματικά σημαντικό γεγονός για τους Pennywise ήταν η κυκλοφορία του album τους “Reason To Believe” (είχε προηγηθεί και το “The Fuse”, με μέτρια ανταπόκριση) που, σε αντίθεση με τον πόλεμο που επικρατούσε κατά του ελεύθερου downloading, διατέθηκε εξ’ ολοκλήρου δωρεάν μέσω του Myspace, άλλη μία απόδειξη πως οι Pennywise δεν κινούνταν ποτέ σύμφωνα με τις προσταγές της εκάστοτε εποχής.

Το συγκεκριμένο album αποτέλεσε και το τελευταίο που ο frontman Jim Lindberg προσέφερε την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του, μιας και τον Αύγουστο του 2009 ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το συγκρότημα. Αρκετοί υπέθεσαν ότι η απώλεια είναι πολύ μεγάλη για να αναπληρωθεί αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο: ως αντικαταστάτης του Lindberg ανακοινώθηκε ο μεγάλος Zoli Teglas των Ignite, με τον οποίο μάλιστα ηχογράφησαν το νέο τους album “All Or Nothing” που κυκλοφόρησε την 1η Μαϊου του 2012.

Οι Pennywise αποτελούν έναν από τους πιο αυθεντικούς πρεσβευτές της punk σκηνής και κάθε τους live παρουσία αναμφίβολα είναι γεγονός που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Στις 19 Ιουνίου (Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος) θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην χώρα μας με μοναδικό σκοπό να μας υπενθυμίσουν ότι συνεχίζουν πιο δυνατοί από ποτέ! 

www.pennywisdom.com/
www.facebook.com/pennywise

Μαζί με τους Pennywise, θα εμφανιστούν οι Ιταλοί Punk Rockers Actionmen, που διαθέτουν ήδη ένα εξαιρετικό album (“The Game”) στο ενεργητικό τους και αποτελούν ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά της γειτονικής χώρας, αλλά και οι Fall Of Man, που η κυκλοφορία του album τους Promises In Empty Words (2011) είχε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και θεωρούνται επάξια μία από τις καλύτερες εγχώριες μπάντες, έχοντας μάλιστα παίξει στο πλευρό συγκροτημάτων όπως οι Boysetsfire, A Wilhelm Scream και Strike Anywhere.

Πόρτες: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30

Εισιτήρια: 25 € (προπώληση/ταμείο)
Σημεία προπώλησης : Ticket House, Public, Rhythm Records
Online tickets: www.ticketpro.gr

108