MNEMIC: “Mnemesis”

Ακόμα και σήμερα, καταμεσής του 2012, δεν μπορεί κανείς εύκολα ή τουλάχιστον καθαρά να προσδιορίσει τους Mnemic. Progressive core, μελωδικό metal, nu rock κι άλλοι τόσοι πειραματισμοί με διαφορετικά elements. Κάτι που συνεχίζει και στο έκτο album τους, “Mnemesis”.

Στο συγκεκριμένο album αποφεύγεται το ενδεχόμενο να επαναληφθεί ή να προχωρήσει με μονότονο μοτίβο χάρη στις συχνές εναλλαγές υφών και διαθέσεων. Κάθε μια απ’ τις πλευρές που οι Mnemic ξέρουν να εξερευνούν σωστά έχει το δικό της ικανοποιητικό μερίδιο. Έτσι στο “Mnemesis” υπάρχουν τα γρήγορα core κομμάτια με λίγο ή πολύ progressive, τα μελωδικότερα είτε αργά είτε γρήγορα με τα alternative ξεσπάσματα και τα κλασσικά μοντέρνα heavy τραγούδια.

Ο ήχος του νέου δίσκου των Mnemic είναι σαν σε τροχιά που στη διαδρομή περνάει από τους πλανήτες σχημάτων όπως Mastodon ή ακόμα και 30 Seconds to Mars. Μεγάλη η διαφορά αλλά που να δεις το διάστημα. Στο “Mnemesis” ακούμε δέκα κομμάτια στα οποία οι Δανοί στόχευσαν στο να διοχετεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το “κάτι διαφορετικό” φτάνοντας στο αποτέλεσμα ενός πραγματικά ολοκληρωμένου δίσκου. Όσο για τα φωνητικά, απλό και καθαρό δεκάρι.

475