THE CULT: “Choice of weapon”

Μόλις έπεσε στην ακουστική μου περιοχή το νέο τους κομμάτι “For the Animals”, χοροπηδούσα σαν τους ινδιάνους που χρησιμοποιούν στα εξώφυλλα, προσευχόμενος να βρέξει παλιό καλό rock ‘n’ roll. Ο νέος δίσκος των Βρετανών “τεράτων”, The Cult, είναι γεγονός!

7 χρόνια μετά το “Born Into This”, και ενώ ο Ian Astbury είχε δηλώσει ότι εκείνο είναι το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος, αλλά ευτυχώς, γρήγορα άλλαξε γνώμη και περιόδευσε φτάνοντας και σε μας.

“Choice of Weapon” λέγεται λοιπόν η νέα τους δουλειά και διαλέγει σαν όπλο παλιούς καλούς ήχους που οι The Cult μας έχουν συνηθίσει, με την χαρακτηριστική κιθάρα του μεγάλου Billy Duffy! To “σκάφος” του μας θυμίζει πάλι μουσικές της δεκαετίας του ‘50 και με τη βοήθεια μιας εκ των σημαντικότερων rock φωνών, του Ian Astbury, έρχονται οπλοφορώντας να μας στιγματίσουν ξανά.

Έχοντας ως παραγωγούς τον Chris Goss (γνωστό από τις πολυεπίπεδες συνεργασίες του με ονόματα, όπως ο Mark Lanegan και οι Kyuss) και τον γνωστό και μη εξαιρετέο, Bob Rock, μόνο επιτυχημένο θα μπορούσε να είναι ηχητικά. Ο Ian ξεδιπλώνει τις φωνητικές του δυνατότητες για μια ακόμη φορά, που και που θυμίζοντας μας πόσο συμπαθεί τον David Bowie, και ο Duffy για μια ακόμη φορά εξαιρετικός.

Ξεχωρίζουν το πρώτο single “For the Animals” με τα πιανιστικά του σφυροκοπήματα, το συναισθηματικό “Life>Death”, το στακάτο “Α Pale Horse” και εάν συνεχίσω, σιγά σιγά θα τα γράψω όλα και η απλή μου δισκοκριτική, θα γίνει ελεγεία.

Σε καμιά περίπτωση, δεν εννοώ ότι είναι ο καλύτερος δίσκος τους, αλλά είναι ένα δείγμα, που μας δείχνει ότι οι άνθρωποι το έχουν ακόμα.
Συνεχίστε έτσι, και εμείς θα σας στηρίζουμε!

Και είναι μια δουλειά που ακουμπάει όλους όσους αφορά το rock. Και όταν λέω όλους, εννοώ ΟΛΟΥΣ!

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.