THE CORY SMOOT EXPERIMENT: “When Worlds Collide”

Τα 12 κομμάτια αυτής της δουλειάς, είναι στην ουσία μια διαθήκη ή ένα tribute καλύτερα, στον εμπνευστή και “πατέρα” του “When Worlds Collide” κιθαρίστα των GWAR, Cory Smoot

Ηχογραφημένα το 2010, με το σκεπτικό ενός concept album αλλά με το “Νόμο του Μέρφυ” να παίρνει τα ηνία στα χέρια του για μια ακόμη φορά, το “Religion is Fiction” που ήταν και η αρχική ονομασία του δίσκου, είδε το φως της ζωής μόλις φέτος, όταν σχεδόν την ίδια στιγμή ο δημιουργός του, έσβησε το δικό του φως και μεταφέρθηκε στο σκοτάδι του θανάτου.

Δυστυχώς λοιπόν αυτό είναι το κύκνειο άσμα του Cory Smoot ή διαφορετικά “Flattus Maximus”, όπως και ήταν περισσότερο γνωστός από τους GWAR! Και λέω άσμα, μιας και ο ίδιος ανέλαβε τα φωνητικά μετατρέποντας χωρίς να το γνωρίζει αυτό το άλμπουμ στη τελευταία του λέξη. Είναι από αυτές τις στιγμές που σε κάνουν ν’ απορείς για τη λεγόμενη έκτη αίσθηση και αυτά τα αλλόκοτα που συμβαίνουν σε κάποιους πριν το θάνατο τους!

Anyway, το “When Worlds Collide”, είναι μια εξαίρετη δουλειά με αρκετά heavy, αλλά και ακραία metal στοιχεία, που δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο. Από μελωδικά μέρη, μέχρι και καταιγιστικά metal solos, αλλά και ακουστικές κιθάρες και χαλαρά “περάσματα”! Μάλιστα το “κέρδος” από το όλο εγχείρημα, θα δοθεί ως ενίσχυση στην οικογένεια του εκλιπόντος Cory.

Όσοι είναι fan των GWAR πιστεύω ότι πρέπει να το αποκτήσουν, μιας και πέρα από τη συναισθηματική αξία που μπορεί να επιφέρει στους ίδιους αλλά και ως συμπλήρωμα στη δισκοθήκη τους, σίγουρο είναι ότι με την απόκτηση του μας δίνεται η ευκαιρία να “αισθανθούμε” περισσότερο τον άνθρωπο και μουσικό Cory, που τόσο καιρό “κρυβόταν” πίσω από το όνομα Flattus Maximus. Καλή ακρόαση!

381