DIAMONDOG: “Faithfull Unto Death”

Όλοι γνωρίζουμε πως η Νορβηγία είναι μια παγωμένη βόρεια χώρα, όπου οι πρωταγωνιστές της ντόπιας μουσικής σκηνής, ανήκουν συνήθως στο χώρο του Black Metal.
Κι εκεί που αυτό που θα ονομάζαμε ως “extraordinary” είναι σύνηθες, συγκροτήματα που τολμούν να παίξουν πιο “normal”, ακούγονται και φαίνονται διαφορετικά μιας και όπως είπα δε παίζουν στο L.A αλλά στο Oslo!

Υπό το πρίσμα αυτό, οι Diamondog προσφέρουν μια καλή δουλειά στο χώρο του hard rock, με νεανικές pop, κατά μία έννοια, μελωδίες, θυμίζοντας Foo Fighters, Deftones και μπάντες ανάλογου ύφους.

Η μπάντα παρότι υπάρχει από το 1998, το “Faithfull Unto Death” είναι μόλις η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Νορβηγών, η οποία είναι στην ουσία ένα re-release του άλμπουμ “Kill me”, μιας και η ένταξη τους στην δισκογραφική εταιρία Swedish Doolittle Group, τους “ανάγκασε” φυσικά για προωθητικούς σκοπούς στην επανακυκλοφορία του, με δύο bonus κομμάτια, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αυτών στα 11!

Συνοπτικά λοιπόν, αν και δεν άκουσα το δίσκο της χρονιάς, ή το άλμπουμ που επαναπροσδιορίζει το είδος του pop/hard rock, δε μπορώ από την άλλη να μη σας πω ότι το βρήκα ενδιαφέρον, καλοπαιγμένο, γρήγορο και ευκολοχώνευτο, μια χαρά δηλαδή για radio play!

Συνεπώς προτείνεται χαλαρά, για όσους θέλουν ν’ ακούσουν κάτι πιο χαλαρό, χωρίς να χάσουν την ποιότητα! Για τους υπόλοιπους υπάρχει και η υπόλοιπη μουσική σκηνή να σας/μας χορτάσει!

440