MIRRORMAZE: “Walkabout”

Οι Mirrormaze, είναι μια νεοσύστατη μπάντα που διαπραγματεύεται τον ήχο του progressive/heavy.

Δημιουργήθηκε το 2008 από τα ιδρυτικά μέλη Davide Penna (κιθάρες), Sam Lanfranchini (πλήκτρα) και Matteo Maselli (τύμπανα), όπου ξεκίνησαν αρχικά σαν τρίο. Έπειτα από τις συνηθισμένες πλέον αλλαγές μελών, στο συγκρότημα μπήκαν ο τραγουδιστής Fabio D’Amore, ο μπασίστας Juan Manuel Savoini και πίσω από τα τύμπανα βρίσκεται πια ο Fabio Nasuelli. Με αυτή τη σύνθεση ηχογράφησαν και το παρθενικό τους άλμπουμ “Walkabout”.

Επιρροές καθαρόαιμες από Fates Warning και Dream Theater (μιας και οι ίδιοι το παραδέχονται) είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Το ίδιο πράγμα, μαρτυράει και η συμμετοχή του Ray Alder (Fates Warning, Redemption) μέσα από το κομμάτι “Deeper Signs”. Με συνολική διάρκεια 62 λεπτά περίπου, μας παρουσιάζουν τις εννέα τους συνθέσεις και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης που πρέπει να σταθούμε. Πέραν του ότι οι επιρροές είναι πασιφανείς, τα κομμάτια στέκονται πάρα πολύ καλά για ντεμπούτο και δείχνουν πως τα πέρασαν πολλές ώρες προβάροντας στο στούντιο μέχρι να τους δώσουν τη τελική τους μορφή.

Δεν θα αναλύσω ξεχωριστά τα τραγούδια του, θα σταθώ στην συνολική εικόνα που μου έδωσαν εμένα βάσει των δεδομένων αυτών. Βρίσκομαι κάπου στο ενδιάμεσο μιας και οι  Dream Theater δεν είναι του γούστου μου, αλλά μου αρέσουν από την άλλη οι Fates Warning. Το πάντρεμα που έχουν κάνει οι Mirromaze με αυτές τις μπάντες φαίνεται πολύ καλό και το μόνο κουραστικό στα δικά μου αφτιά είναι η εκτεταμένη και μη διακριτική χρήση των πλήκτρων σε σημεία που δε χρειάζεται να χρωματίσουν τις συνθέσεις τόσο ή να κάνουν πιο έντονη ατμόσφαιρα γιατί όλο αυτό σπάει τη διαύγεια στο τελικό αποτέλεσμα. Οι φίλοι και των δύο παραπάνω γκρουπ, σίγουρα θα τους δώσουν πιο ξεχωριστή προσοχή, οι υπόλοιποι ας μείνουμε καλύτερα στα ακούσματα που έχουμε, δίνοντας τους όμως μια ευκαιρία και επανεξετάζοντάς τους καλύτερα έπειτα από μια- δυο κυκλοφορίες ακόμα.

442