TUNES IN PROGRESS FESTIVAL στη Θεσσαλονίκη

TUNES IN PROGRESS FESTIVAL (THESSALONIKI, 2012)
ΧΩΡΟΣ: EIGHTBALL CLUB (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ, 2012
ΕΝΑΡΞΗ: 19.30 (ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 19:00)
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 8 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

UNTIL RAIN – AGNOSIA – EVERFLOW – MESSAGES – SEEDEVIL

Το φεστιβάλ ξεκίνησε σαν ιδέα τον Σεπτέμβρη του 2009 όταν οι Αgnosia ολοκλήρωσαν  την  πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα για την προώθηση του νέου τους τότε δίσκου Τrace Decay. Οι πολύ αξιόλογες μπάντες που συμμετείχαν από τρεις γωνιές της Ελλάδας και κυρίως η συνεργασία, το όμορφο κλίμα μεταξύ μουσικών και κοινού καθώς  και η όπως αποδείχτηκε προσεχτική διοργάνωση (στην οποία βοήθησαν όλα τα σχήματα), δημιούργησαν την ανάγκη για συνέχεια. Το Γενάρη του 2010 το φεστιβάλ απέκτησε το όνομα ‘Tunes In Progress’  και περιόδευσε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Τον Μάρτιο του 2011 πραγματοποιήθηκε η μέχρι στιγμής πιο επιτυχημένη συνέχεια του στην Αθήνα για να φτάσουμε στο στην φετινή διοργάνωση στοιχεία της οποίας θα βρείτε παρακάτω. Το κείμενο αυτό αφορά την πόλη της Αθήνας. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες πόλεις με εναλλακτικές συνθέσεις σχημάτων!

Πρώτοι θα εμφανιστούν οι Seedevil. Tο σχήμα δημιουργήθηκε το 2009 στον Πειραιά με το όνομα Jiva στην αρχή αλλά στην συνέχεια μεταονομάστηκε σε Seedevil. Υπάρχουν 3 διαφορετικές έννοιες και ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει, seed evil , see devil και see evil.  Το Line up του συγκροτήματος είναι: Γιώργος Χαρίτος (τύμπανα), Γιώργος Καραστέργιος (μπάσο) , Πάνος Σταυράγγελος (Κιθάρα, φωνητικά) και Σπύρος Σταυράγγελος (κιθάρα). H μπάντα έχει κυκλοφορήσει ένα demo το οποίο λεγεται Brain Junctions και αποτελείτε απο 5 κοματια, τα: Matrix Syndrome, Brain Junctions, Believe in me, You did it! kai Different than you. Επίσης πρόσφατα ηχογραφήθηκε και ένα 6ο κομμάτι το οποιο λέγεται insomnia. Το μουσικό στυλ που αντιπροσωπεύει το σχήμα είναι το alternative metal αλλά υπάρχουν σημειακά αρκετα groove στοιχειά στην μουσική τους. Οι ηχογραφήσεις έχουν γίνει στα Noise Factory Studios στον Πειραιά.

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι MesS-Ages οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 2007 στην Θεσσαλονίκη απο τους Νικήτα Πιστοφίδη (φωνή), Αναστάσης Πετρέλλη (κιθάρα), Βασίλη Ραμπότα (μπάσο) και Γιώργο Κουτσούρη (τύμπανα) αρχικά με το όνομα Echoes Of Fainted Sounds. Μετονομαστήκαν σε MesS-AgeS το καλοκαίρι του 2009. Μετά απο αρκετές αλλαγές μελών πλέον στην μπάντα βρίσκεται, από το 2010, και ο Γιάννης Γκίκας στην κιθάρα. Από την αρχή μέχρι τώρα έχουν κάνει πολλά live με σημαντικότερο το support στους Anathema στην Θεσσαλονίκη τον οκτόβριο του 2011

Τρίτοι θα εμφανιστούν οι Εverflow από την Πτολεμαίδα. Δημιουργήθηκαν τον Μάϊο του 1999 και έκτοτε συμμετέχουν σε ζωντανές εμφανίσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Το μουσικό ιδίωμα που θα τους χαρακτήριζε καλύτερα είναι αυτό της power/progressive σκηνής με επιρροές από CRIMSON GLORY , QUEENSRYCHE , FATES WARNING , EVERGREY αλλά και πιο κλασσικά από JUDAS PRIEST , MEGADETH κ.α. Το 2001 κυκλοφορούν το πρώτο τους promo cd το οποίο περιέχει 3 κομμάτια χαρακτηριστικά της δουλειάς τους ονόματι “Keep on dreaming”. Το 2007 και ύστερα από διάφορες αλλαγές στο line up η μπάντα πιο δεμένη από ποτέ αποφασίζει να ηχογραφήσει μία πλήρη δισκογραφική δουλειά. 2 χρόνια μετά η ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Abandoned” είναι έτοιμη και περιλαμβάνει 11 κομμάτια.Η μπάντα συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις παίζοντας σε διάφορες μουσικές σκηνές και υποστηρίζοντας μεγάλα ονόματα της metal σκηνής όπως οι Rotting Christ , Heir Apparent , Crystal Tears κ.α.
Το σχήμα βρήκε δισκογραφική στέγη στην Steel Gallery Records, η οποία και κυκλοφόρησε το abandoned στα τέλη του 2011.

Οι Agnosia σχηματίστηκαν το 2003 στον Πειραιά. Τον Απρίλη του 2004 η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο demo της με τίτλο  ‘The Inner Conflict’. Η κυκλοφορία αυτή βοήθησε το σχήμα να ενταχθεί στο metal underground, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές από τον ελληνικό και παγκόσμιο τύπο. Την κυκλοφορία χαρακτήριζε το λυρικό progressive metal ύφος στα χνάρια σχημάτων όπως οι Savatage, Queensryche, Fates Warning και Pain of Salvation. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2009, οι Agnosia υπογράφουν στην Steel Gallery Records, και κυκλοφορούν το ντεμπούτο concept album τους με τίτλο ‘Trace Decay’. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία έδωσε σημαντική ώθηση για ακόμα περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, με σημαντικότερες την παρουσία του group ως support act στην επετειακή συναυλία Parallels Live των Fates Warning στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2010, και την πρόσφατη εμφάνιση της ως support act στους Psychotic Waltz / Mystic Force στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλη του 2012. Οι Agnosia έχουν χαρακτηριστεί από τον εγχώριο τύπο ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα progressive metal σύνολα, κερδίζοντας στην πλειοψηφία άριστες κριτικές για το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ καθώς και για την συναυλιακή παρουσία του. Αυτό τον καιρό η μπάντα βρίσκεται στο στούντιο Noise Factory το οποίο ανήκει στον μπασίστα της (Ιούλιο Κουτσογεωργίου) όπου και ετοιμάζουν τον διάδοχο του Trace Decay  καθώς επίσης μια κυκλοφορία έκπληξη. Ταυτόχρονα το σχήμα ασχολείται με την διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ του ‘Tunes In Progress’ (20/05/2012, Κοοκοο Club, Aθήνα, 26/05/2012, Κομοτηνή, χώρος Αμφιθέατρο Παλιάς Νομικής,   27/05/2012, Θεσσαλονίκη, Eightball Club)

Οι Until Rain είναι μια progressive metal μπάντα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Στο τέλος του 2008 άρχισαν τις ηχογραφήσεις της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, έναν concept δίσκο ονομαζόμενο “The Reign of Dreams”. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε τους πρώτους μήνες του 2009 στα Fragile Studios στην Αθήνα. Τον Ιούλιο του 2009 η μπάντα υπέγραψε με την Steel Gallery Records για το άλμπουμ “The Reign of Dreams’’. Τον Φεβρουάριο του 2011 κυκλοφόρησε η πιο πρόσφατη δουλειά της μπάντας, το “Pandemic” υλικό από το οποίο υπάρχει στην ιστοσελίδα της μπάντας. Το σχήμα έχει εμφανιστεί σε γνωστά φεστιβάλ της Ελλάδας αλλά και σε πολλά clubs ανά την χώρα. Έχει παίξει με ονόματα όπως Jeff Martin, Firewind και Psychotic Waltz!

148