CATAMENIA: “The Rewritten Chapters”

Ηχογραφημένα κομμάτια των Catamenia από την αρχή για νέο δίσκο – συλλογή. Αυτό ακριβώς είναι το “The Rewritten Chapters” μια έστω ενδιαφέρουσα κίνηση που δυστυχώς κάπου, και συγκεκριμένα από την αρχή, το χάνει.

Το νόημα αυτής της ενδιαφέρουσας κίνησης είναι η εμφύσηση νέου ύφους στα κομμάτια που επιλέγονται ώστε να συμπεριληφθούν. Το χαρακτηριστικό που κρίνουμε λοιπόν αρνητικά από την αρχή είναι η κακή ποιότητα επανηχογράφησης του κάθε κομματιού. Αν λάβουμε υπ’ όψην τη δράση που έλαβε το συγκρότημα για τη κυκλοφορία του “The Rewritten Chapters”, η ηχογράφηση δηλαδή αντί της απλής επιλογής και επανακυκλοφορίας κομματιών, τότε το εγχείρημα τους απέτυχε ολοκληρωτικά και δεν αξίζει προσοχής.

Από την άλλη, σαν συλλογή και μόνο, το “The Rewritten Chapters” περιλαμβάνει κομμάτια που χαρακτήρισαν και καθιέρωσαν τον ήχο του μελωδικού black σχήματος από τη Φιλανδία. Όταν μάλιστα μιλάμε για μπάντα με περισσότερο από μιάμιση δεκαετία ύπαρξης τότε αυτό μόνο καλό θα μπορούσε να είναι, αν όχι και η καλύτερη πρόταση για τους νέους ακροατές. Από μεριάς μουσικής τώρα και μόνο, τα λίγο πολύ γνωστά κομμάτια του compilation αυτού ακούγονται γρηγορότερα και λίγο πιο επιθετικά από πριν με τα εν μέρει αδύναμα solos να κουμαντάρουν έως ένα σημείο τη κατάσταση με καλό τρόπο. Δεκατέσσερα κομμάτια διάρκειας μιας ώρας αποτελούν το album αυτό και μια διασκευή σε Bon Jovi και “Born to Be my Baby” για το τέλος. Αυτό έλειπε.

413