BARBE-Q-BARBIES: “All Over You”

Και ναι, η Barbie δεν είναι μία, αλλά πέντε! Ντύνονται στα μαύρα, φορούν δερμάτινα και ροκάρουν ανελέητα, μιμούμενες τους AC/DC, τις θρυλικές Runaway, τιμώντας επίσης και το punk ήχο!

Οι Barbies του Βορρά μετά από δέκα σχεδόν χρόνια, κατάφεραν να δώσουν στο κοινό ένα άλμπουμ με πολύ καλά σημεία, το οποίο σήμερα είναι πλέον δυο ετών παιδί μιας και στη Φιλανδία έχει κυκλοφορήσει από το 2010 (ενώ σε Ευρώπη και Αμερική βγαίνει φέτος).

Το “All Over You” είναι όπως καταλάβατε ένα πλήρες rock ‘n roll άλμπουμ, με 12 καλοπαιγμένα κομμάτια από μια all female μπάντα, με τρόπο παιξίματος που θα ζήλευαν πολλοί! Τα “Twisted Little Sister”, “Don’t Look At Me” και “Spell”, είναι μερικά από τα καλά δείγματα του άλμπουμ, που θα σας κάνουν να περάσετε καλά το χρόνο σας ροκάροντας! Οι κοπελιές το παλεύουν… αντρίκια και τους αξίζει η προσοχή σας, μιας και όπως εδώ και χρόνια έχετε καταλάβει, οι γυναίκες έχουν πάρει ενεργότατο μέρος στη σκληρή μουσική!

Όμως θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο/παράπονο. Θα γούσταρα παρά πολύ την επόμενη φορά που θ’ ακούσω μια female band, να μην κινείται στο “μαλακό” κι “εύκολο” χώρο του rock ‘n roll, αλλά να ακούγεται μερικά κλικ πιο… metal να το θέσω έτσι. Ώστε να μη ξεκινήσουν πάλι ορισμένοι (κι εγώ μέσα!) να λένε κατηγορίες για το αδύναμο φύλο και να έχουν και δίκιο έτσι;

Οι Niki (φωνή), Kaisa (κιθάρα), Niina (drums), Ekkis (κιθάρα) και η Minttu (μπάσο), είναι οι rock Barbies και ναι, αξίζουν όπως είπα τη προσοχή σας! Γιατί στο κάτω κάτω, μακάρι όλα τα κοριτσάκια να ήταν έτσι σωστά;

522