02- Spanish Eyes

Το μουντιάλ ανήκει πλέον στο παρελθόν και η Ισπανία στέφτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα, αλλά χάρηκα ιδιαίτερα. Από τη μια η Αργεντινή φάνταζε ως το φαβορί αλλά η συγκεχυμένη αγωνιστική εικόνα της και τα καραγκιοζιλίκια του (κατά τ’ άλλα αξιοσέβαστου) Maradona, με έπεισαν τελικά πως δε μπορούσε να πάει παραπέρα.

Από την άλλη, η Γερμανία είχε δείξει ένα συλλογικό χαρακτήρα και αποτελούσε την πιο “διαβασμένη” ομάδα της διοργάνωσης, εξαπολύοντας “τεσσάρες” από εδώ και από εκεί. Να όμως που στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και το πάθος, και εκεί οι γερμανοί κατατροπώθηκαν από τους Ισπανούς. Καλά, για την Ελλάδα, ουδέν σχόλιο. Πανηγυρίζαμε επειδή πήραμε την πρώτη μας νίκη σε μουντιάλ και μετά πήγαμε να αντιμετωπίσουμε την Αργεντινή με δέκα αμυντικούς και έναν (στο περίπου) επιθετικό. Μπορεί να χάσαμε, αλλά το ευχάριστο είναι πως το μαλλί του Σαμαρά δε χάλασε, παρά το τρέξιμο.

Όσο για την Ολλανδία, το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ήταν κοινό μυστικό πως δε θα κέρδιζε. Το είπε άλλωστε και το χταπόδι. Και μπορεί η πλειοψηφία πλέον όταν το βλέπει να σκέφτεται το “στοίχημα”, αλλά εγώ δε μπορώ να μη φέρω στο μυαλό μου την τεραστίων διαστάσεων μερίδα που θα αποτελούσε, ως ξιδάτο. Δεν ξέρω. Ίσως να φταίει το ότι χρειάζομαι διακοπές, ή το ότι δε μπορώ να συνδυάσω νοητικά τη μπάλα με τα θαλασσινά.

Έτσι λοιπόν, μαζί με τη μπάλα, έληξε και επίσημα αυτή η τηλεοπτική σεζόν, μιας και μέχρι το Σεπτέμβρη μόνο επαναλήψεις θα παίζουν στην TV. Και επειδή δε γίνεται ανθρώπινος νους να δει παραπάνω από δέκα φορές το “Ρετιρέ” και τις υπόλοιπες ανάλογου (κοινωνιολογικού) επιπέδου σειρές, καλό είναι να κλείσουμε όλοι το ρημάδι το κουτί και να ασχοληθούμε με άλλες δραστηριότητες. Αλλά λόγω των διαφόρων απεργιών, στην περίπτωση που δεν πάτε στην αντίστοιχη πορεία, φροντίστε να βρίσκεστε κοντά στο σπίτι σας, μιας και οι μετακινήσεις πλέον δυσκολεύουν.

Ευτυχώς οι εργαζόμενοι του “Μετρό” ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, αν και δε θα μου κάνει εντύπωση άπαξ και τις συνεχίσουν στο άμεσο μέλλον. Θέλουν, λέει, να ανανεώσουν τις συμβάσεις διαφόρων υπαλλήλων, που σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ, μπήκαν από την “πίσω πόρτα” (όχι δεν πρόκειται για νέα ταινία της Τζούλιας…συγκεντρωθείτε). Εύλογα λοιπόν θα σκεφτεί κάποιος πονηρός συμπολίτης μας, ότι για να κάνουν όλοι οι υπόλοιποι πλάτες σε αυτούς, γύρευε από πιο “παράθυρο” εισχώρησαν και αυτοί. Τουλάχιστον, μεταξύ κατεργαρέων, υπάρχει ομόνοια και κατανόηση.

Από την άλλη όμως, με τι να ασχοληθείς όταν δεν υπάρχει συγκοινωνία (για αμάξι ούτε λόγος πια, ελέω βενζίνης). Μια καλή λύση ίσως είναι η εκτενέστερη και ευρύτερη ενασχόληση με άτομα του αντίθετου φύλου (ή και του ιδίου σε ορισμένες περιπτώσεις). Στην περίπτωση βέβαια που το ανάλογο φύλο δε θέλει να ασχοληθεί μαζί σου, υπάρχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά, ακόμα και η παραπάνω πρόταση ίσως να μην ενδείκνυται, καθώς η ζωή εκπλήσσει καθημερινά με αποτέλεσμα ακόμα και οι σεξουαλικές συνήθειες του καθενός να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Για του λόγου το αληθές, μια 30χρονη Αγγλίδα πριν λίγο καιρό βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της λόγω καρδιακής αρρυθμίας, η οποία προκλήθηκε από έντονο αυνανισμό. Τρέμετε έλληνες, όπου και να είστε. Κυρίες και (προπαντός) κύριοι, το άθλημα στο οποίο διαπρέπουμε σα λαός, κρίνεται πλέον ακατάλληλο…

252

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.