MERRIMACK: “The Acausal Mass”

Έκτη στον αριθμό και φρεσκότατη… σαπίλα από τους εκ Γαλλίας Black metalers Merrimack! Σκοτάδι, κρύο, σκιές, αρχέγονο μίσος, τέσσερις λέξεις η οποίες χαρακτηρίζουν το “The Acausal Mass” και τα 9 κομμάτια διαβολικής προέλευσης, που η μπάντα μας προσφέρει απλόχερα λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού, πηγαίνοντας κόντρα κι εναντίον, όπως είναι.. αφύσικο..!

Με τη παραγωγή να πραγματοποιείται γι’ άλλη μια φορά στα Necromorbus Studios από τους παραγωγούς Tore Stjerna και Sverker Widgren (Watain, Destroyer 666), οι Merrimack δε μας δίνουν κάτι λιγότερο από ένα δυνατό και γνήσιο Black metal, χωρίς να υποκύψουν σε μόδες ή καρικατούρες τις εκ του παρόντος σκηνής!
Πέρα από τον “κερατά” τον οποίο έχω βαρεθεί εδώ και καιρό, αλλά τι να κάνουμε μιας και πάει χέρι χέρι με τη σκηνή, το μόνο που με “χάλασε” ήταν οι σχετικά και χωρίς λόγο μακρηγορούσες χαμηλές ταχύτητες, μιας και υπήρχαν στιγμές που βρέθηκα να βαριέμαι αρκετά και δυστυχώς περίμενα απλά το τι θα γίνει παρακάτω!

Πέρα από αυτό όμως, κομμάτια σαν τα “Obstetrics”, “Gospel” ή και το “Abortion” (αλά Immortal), θα σας αποζημιώσουν αρκετά.

Αν και δεν έχουμε να κάνουμε με το τελειότερο Black metal άλμπουμ, θεωρώ πως οι fan θα το εκτιμήσουν ανάλογος, χρησιμοποιώντας το ως ένα ακόμη εργαλείο καταπολεμήσεως της επερχομένης ζέστης και του επερχόμενου καλοκαιριού. Όσοι άπιστοι.. εδώ είστε!

390