MΥDRA: “Mydra”

Έχω την  ακλόνητη πεποίθηση,  ότι οι περισσότερες επανακυκλοφορίες της τελευταίας τριετίας και προσεγμένες ιδιαίτερα είναι και αξίζουν, χωρίς υπερβολές, οι 8 από τις δέκα που κυκλοφορούν.

Εξαίρετο παράδειγμα αποτελούν οι MYDRA, με την “σκανδιναβική χροιά”  στη μουσική αλλά με γερμανικό μελωδικό άγγιγμα στις συνθέσεις. Καθόλου παράξενο αφού προέρχονται από τις “στάχτες” της μπάντας από το Αμβούργο, τους Charon. Μετά από δύο κυκλοφορίες, στους  Charon άλλαξε τελείως η σύνθεση  και με τη νέα προσπάθησαν να προωθήσουν τη δεύτερη κυκλοφορία τους και να γράψουν νέες συνθέσεις. Το τρίτο άλμπουμ ηχογραφήθηκε  μεταξύ Οκτώβρη του ‘87 και Μάρτη του ‘88 στο Esquire Music Studio του Λος Άντζελες. Όμως, όταν το υλικό ήταν έτοιμο, όπως συμβαίνει αρκετές φορές, οι δισκογραφικές εταιρίες διαφώνησαν με το όνομα της μπάντας και η Phonogram που ανέλαβε την κυκλοφορία έθεσε μοναδικό όρο αυτή την αλλαγή. Έτσι, επελέγησαν κατά σειρά τα: Midas Touch, Hydra και ως τελευταία πρόταση το Mydra που επελέγη τελικά και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Μετά από 20 χρόνια και ενώ ο δίσκος βινυλίου κόντευε να “ναρκωθεί” από την σκόνη, επανακυκλοφορεί και ακούγεται απίστευτα δυναμικός σε δίσκο ακτίνας όπως και όταν τον πρωτοάκουσα και συνειδητοποιώ, πως μία εξαιρετική παραγωγή έκανε μοναδική αυτή την κυκλοφορία για τους φίλους του σκανδιναβικού τύπου  AOR και του μελωδικού hard rock , με πλούσιες ενορχηστρώσεις, ενισχυμένα πλήκτρα και δυνατά χορωδιακά φωνητικά. Παράδειγμα το αγαπημένο μου “Double Dealer” στο ίδιο ύφος και τα υπόλοιπα. Σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει στους εραστές του μελωδικού AOR χώρου.

457