The Parlotones: “Journey Through the Shadow”

Οι Parlotones είναι απ’ τα μεγάλα ονόματα εξ Αφρικής και σίγουρα ένα καλό δείγμα rock μουσικής, όχι αποκλειστικά για τη πατρίδα τους ή κι ολόκληρη την ήπειρο αλλά γενικά. Ο προορισμός τους δηλαδή μόνο στον βαθμό της εμπορικότητας τους παίζει ρόλο και το αποτέλεσμα είναι… μείον.

Όχι ότι παίζουν σε απομονωμένα χωράφια, είναι βλέπεις και το καλό παρελθόν τους το οποίο, όπως και το παρόν του “Journey through the Shadow”, παραμένει μεν διακριτικό στα φώτα της υψηλής μουσικής κοινωνίας αλλά ξέρει να κερδίζει τα πρόθυμα αυτά δε. Όπως λοιπόν γίνεται άκρως εύκολα αντιληπτό, το νέο album των πολυβραβευμένων rockers καλά κρατεί στα standards του σύγχρονού rock με τις, έστω, αμυδρές επιρροές από America μεριά. Κυρίως χαλαρά σημεία και 90s φωνητικά αποτελούν την επιτομή του album αλλά περιστασιακά (και όμορφα) υπάρχουν και οι πιο γρήγορες στιγμές που αναδεικνύουν κάπως τις αστραφτερές κιθάρες.

Η απουσία από το hitάκι που θα το έφερνε σε τυχόν charts με σκοπό τη παρακίνηση του δήθεν απαιτητικού τελικά κάνει καλό αφού διατηρείται ο αυθεντικός ήχος των Parlotones χωρίς διατάραξη τυχόν διάθεσης για πειραματισμό. Πέρα όμως απ’ το οποιοδήποτε σχόλιο, η μοναδικότητα της μουσικής του Αφρικανικού σχήματος εντυπώνεται μόνο με τη προσωπική εμπειρία του καθενός. Ενδώστε στο ταξίδι της σκιάς.

438