WODENSTHRONE: “Curse”

Ο δεύτερος δίσκος των Βρετανών Wodensthrone, το “Curse“, έρχεται ύστερα από την έκπληξη που αποτέλεσε ο προκάτοχος του τρία χρόνια νωρίτερα για να αποδείξει πως ακόμα δεν έδωσαν ότι είχαν.

Το Curse, ένας μελαγχολικός black metal δίσκος με τις περίτεχνα σχεδιασμένες αναζητήσεις του σε φιλοσοφικά σχεδόν θέματα, αποτελείται από οχτώ κομμάτια, τέσσερα εκ των οποίων αγγίζουν τα δέκα λεπτά σε διάρκεια. Με το σύνολο του album να ξεπερνά τη μια ώρα, οι Wodensthrone πραγματοποιούν μια καλλιτεχνική επίθεση στον χρόνο με τεχνικές που κάνουν τη μουσική τους να προοδεύει ακατάπαυστα, ενώ ταυτόχρονα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον με τις απαραίτητες δόσεις θεατρικότητας και μελωδικότητας.

Ορισμένες μόνο δόσεις, διότι στο σύνολο του το “Curse” είναι ένα γρήγορο και δυναμικό LP που βγάζει την οργή και την αγανάκτηση των δημιουργών του με τον πιο ευθύ τρόπο. Υπέρβαση με την έννοια πολυπλοκότητα ή μεγάλη ποικιλία διαθέσεων δεν προσφέρεται σ’ αυτό το δεύτερο album των Άγγλων, χωρίς όμως να κάνουν την εμφάνιση τους τυχόν περιττά στοιχεία και υπερβολικά επιμηκυμένες συνθέσεις.

Οι Wodensthrone είναι ένα απ’ τα καλύτερα νέα black metal σχήματα της Αγγλίας με το Curse” να αφορά λάτρεις της μουσικής των Emperor, Enslaved, Primordial και Moonsorrow. Και ναι, όλα είναι τόσο ιδανικά όσο δείχνουν τα παραπάνω.


341