AURA NOIR: “Out to Die”

Οι οπαδοί των Aura Noir δεν βλέπουν συχνά νέα κυκλοφορία απ’ το αγαπημένο τους συγκρότημα, το όνομα του οποίου παραμένει ζεστό σ’ αυτούς τις στιγμές που αναζητούν κάτι βρώμικο black thrash metal και αρέσκονται στις αρχικές κυκλοφορίες των Νορβηγών.

Με το Out to Die αυτή η μπάντα παρουσιάζει τη πιο βίαιη κι επιθετική και ίσως πιο ωμή και ψυχρή κυκλοφορία της μέχρι σήμερα. Αυτό το γεγονός προκαλεί από μόνο του μια δια γυμνού οφθαλμού απόσταση απ’ το Hades Rise, μουσική πάντα, που ίσως να ξεχωρίζαμε ως παρόμοιο συστατικό το απρόσιτο έως και περιπαιχτικό ύφος τους. Επίσης, το Out to Die είναι το πρώτο album των Aura Noir με τον Aggressor (Carl-Michael Eide των Ved Buens Ende και Virus) στις ηχογραφήσεις απ’ το The Merciless του ’04 εξ’ αιτίας του γνωστού ατυχήματός του ένα έτος αργότερα.

Στα του νέου Aura Noir αναλυτικότερα, διαθέσιμα στον δίσκο είναι οχτώ νέες συνθέσεις που κινούνται, πάντα σε black μοτίβο, ανάμεσα στο thrash και το heavy metal με αρκετές δόσεις, όπως προείπαμε, βίαιων και επιθετικών riff/φωνητικών. Κάτι πολύ κοντά περσινό album των Hell. Η σύγκριση ποιότητας αυτών των δύο θα ήταν κατά τα άλλα λίγο δύσκολη.

Ο καλύτερος δίσκος των Aura Noir ίσως να μην είναι το Out to Die (συζήτηση κουραστικού πλέον θέματος) αλλά έχει προφανώς τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ικανό να πεταχτεί παραπέρα και να ξεχωρίσει απ’ την υπόλοιπη δισκογραφία τους.


374