SILENT OPERA: “Immortal Beauty”

Και μιας και μ’ αρέσει να λέω μικρές ιστοριούλες ή να δίνω παραδείγματα πριν καταλήξω σε κάτι, ας μη χαλάσω τη παράδοση και ας ξεκινήσω έτσι και αυτή τη φορά…

Που λέτε, μια φορά κι ένα καιρό είχα μια χοντρή γειτόνισσα, μα καλή στη καρδιά που πάντα ήθελε ως γνήσια χοντρή να δοκιμάζει νέα φαγητά. Τότε αν και δεν υπήρχαν τόσες διαολεμένες εκπομπές μαγειρικής στη τηλεόραση, υπήρχαν όμως περιοδικά γαστρονομίας με άπειρες συνταγές και φωτογραφίες φαγητών και γλυκών, τα περισσότερα από τα οποία σε έστελναν στο κέντρο τροφικών δηλητηριάσεων, μόνο με την εμφάνιση τους!

Ως φυσικός “predator”, η κυρά γειτόνισσα δοκίμαζε τα πάντα κι έψαχνε νέες γαστρονομικές προκλήσεις, ως ένας άλλος Indiana Jones. Αυτό όμως που συνέβαινε δυστυχώς τις περισσότερες φορές, αν και η συνταγή είχε ακολουθηθεί πιστά, με θρησκευτική ευλάβεια και στρατιωτική πειθαρχεία, ήταν το δημιούργημα.. να μην είναι καθόλου αντάξιο της φωτογραφίας!

Πέρα από την συνεχή απορία της ίδιας και του περίγυρου, για το λόγο της αποτυχίας, τι νομίζετε πως διδασκόμαστε από όλη αυτή τη παραβολή; Απάντηση: Πως όσο και αν προσπαθήσει κανείς σε κάτι, αν δε το “έχει” και δε βάλει και τη δική του πινελιά, το αποτέλεσμα δε θα είναι το αναμενόμενο! Κοινώς, τα ράσα δε κάνουν το παπά κ.τ.λ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Ιταλούς γείτονες μας, οι οποίοι αν και το ντεμπούτο τους, “Immortal Beauty”, δεν είναι για τα μπάζα, από την άλλη ακολουθεί (πάντα κατά τη γνώμη μου) τη πεπατημένη και χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή που έχουν χαράξει άλλες μπάντες του συμφωνικού metal.

Και τώρα θα μου πει κάποιος κι εύστοχα, πως αν δέκα μπάντες ανήκουν στο ίδιο υποείδος του metal, λογικό δεν είναι να χρησιμοποιούν τα ίδια μουσικά όπλα;

Ναι, αλλά παρόλα αυτά ΠΡΕΠΕΙ να τα δουλεύουν διαφορετικά! Αλλιώς αν ακούσω Nightwish, Lacuna Coil και λοιπά, τότε τα έχω ακούσει όλα.

Συμπερασματικά λοιπόν, αν και οι Silent Opera έχουν μια πολύ καλή τραγουδίστρια, 11 όμορφα κομμάτια που δεν είναι καθόλου αδιάφορα με έξυπνες στιγμές (π.χ άκου Chapter 7” γύρο στο 03:20 και Always with you), δεν κάνουν τη διαφορά, ούτε με τη πρόσθεση της αντρικής φωνής, μα ούτε και με τη τόση έμφαση στη μίξη του δίσκου στη φωνή της τραγουδίστριας Aria!

Όταν και αν θα βρουν το δικό τους προσωπικό μονοπάτι, τότε εδώ θα ήμαστε ώστε να τους εκθειάσουμε! Για την ώρα το “Immortal Beauty” κρατά μόνο καλή παρέα και τίποτα παραπάνω.


419