ARCTIC PLATEAU: “The Enemy Inside”

Οι Arctic Plateau, ή αλλιώς το προσωπικό σχήμα του Gianluca Divirgilio από την Ιταλία, κυκλοφορούν τρία περίπου χρόνια μετά το ντεμπούτο “On a Sad Sunny Day”, τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους.

Στο μεταξύ είχε μεσολαβήσει ένα πολύ ενδιαφέρον split cd με τους γάλλους Les Discrets το οποίο από ότι φαίνεται επηρέασε εν μέρει την εξέλιξη της μπάντας, με αποτέλεσμα το The Enemy Inside” να μπορεί να χαρακτηριστεί ως πιο πολυσύνθετο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το βασικό που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για τους Arctic Plateau είναι πως επιδίδονται σε post rock και ότι στο εν λόγω album η μελαγχολία γίνεται ολοένα και πιο γλυκιά, φτάνοντας ορισμένες στιγμές σε επίπεδα μουσικής κάθαρσης για το συνθέτη, κάτι το οποίο περνάει και στον ακροατή. Πρόκειται σίγουρα για έναν αρκετά “προσωπικό” δίσκο, γεμάτο μελωδίες που περιέργως απευθύνεται σε ένα σχετικά ευρύτερο κοινό από αυτό που συνήθως στοχεύουν οι post rock μπάντες. Μια πολύ όμορφη προσθήκη για τη συλλογή σας, η οποία ταιριάζει απόλυτα με τις (σχεδόν) χειμωνιάτικες μέρες που διανύουμε.


400

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.