THE DAMNATION PROJECT: “dTp”

Για να παίξεις κάποιος μουσικός ή συγκρότημα το περίφημο progressive ή art- rock οφείλει να έχει ως δεδομένα όχι μόνο τις εκτελεστικές και συνθετικές ικανότητες, την πολυπλοκότητα των συνθέσεων και τις αλλεπάλληλες ενορχηστρωτικές δομές αλλά κυρίως να μπορεί να δώσει εκείνο το μοναδικό feeling που είχαν κορυφαία σχήματα του χώρου όπως οι Pink Floyd, οι Genesis, οι Rush, οι Yes αλλά και τα σημερινά δυνατά χαρτιά του είδους όπως είναι οι Porcupine Tree και οι Tool.

Έτσι λοιπόν και οι δικοί μας  THE DAMNATION PROJECT με ετούτο εδώ το demo τους δείχνουν ότι διαθέτουν ταλέντο, έμπνευση, σοβαρότητα και διάθεση για να ξεκινήσουν σωστά το μεγάλο ταξίδι του progressive rock. Τα τέσσερα τραγούδια του demo δείχνουν ότι τα βήματα είναι σωστά και σταθερά κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μία μπάντα που παίζει το συγκεκριμένο είδος. Επιπρόσθετα θετικό σημείο είναι η ύπαρξη λυρικής έντασης και ταξιδιάρικης μελωδίας τα οποία παντρεύονται πολύ καλά με την ολοκληρωμένη τεχνοτροπία των συνθέσεων και τις heavy κιθάρες που κυριαρχούν σε αρκετά σημεία του demo.

Όπως συνηθίζουμε να γράφουμε  σε αυτές τις περιπτώσεις ευελπιστούμε να δούμε στο εγγύς μέλλον μία συνολική δουλειά των THE DAMNATION PROJECT που θα αγγίξει ακόμα περισσότερους οπαδούς του προοδευτικού ροκ.

Οι The Damnation Project αποτελούνται από τους:
Ιωάννη Δεγδέκη (φωνητικά, κιθάρα)
Ιωάννη Κακάνη (πιάνο, πλήκτρα)
Αγαθοκλή Μπακάρο (ντραμς, κρουστά)
Γιώργο Πολύζο (μπάσο)
Άννα Στεφανή: Additional vocals στο “Feelings in public”
www.thedamnationproject.com


428