PSYCROPTIC: “The Inherited Repression”

Οι αυστραλοί Psycroptic τέσσερα περίπου χρόνια μετά το “Ob(Servant)”, κυκλοφορούν το πέμπτο τους album, και δεύτερο υπό την αιγίδα της Nuclear Blast. Αυτό που εξ αρχής κάνει εντύπωση είναι η αλλαγή του λογοτύπου του σχήματος, κάτι που συνήθως προμηνύει διαφοροποιήσεις και στο μουσικό τομέα. Μη φοβάστε όμως σύντεκνοι!

Τα αδέρφια Haley (ευτυχώς) δε λοξοδρόμησαν και προσφέρουν έναν ακόμη δίσκο εξαιρετικού τεχνικού death, που ανεβάζει εν τέλει το συγκρότημα σε άλλο επίπεδο. Δεν ξέρω εάν μπορούμε να μιλήσουμε για ουσιαστική εξέλιξη, μιας και από τον πρώτο τους κιόλας δίσκο, οι Psycroptic, παραμένουν μίλια μπροστά από άλλα group του είδους, διατηρώντας κάθε δουλειά τους σταθερά σε υψηλά επίπεδα (με κορυφαία ίσως στιγμή το “The Scepter of the Ancients”). Αυτό όμως που προσδίδει ακόμη πιο πολύ στο The Inherited Repression” είναι η άρτια παραγωγή που αναδεικνύει τις συνθέσεις. Μελανό σημείο το ότι ο Jason Peppiat στα φωνητικά δεν “πείθει” όσο ο μέχρι και το 2005 προκάτοχός του, Matthew Chalk. Από εκεί και πέρα, άπαξ και έχεις ασχοληθεί γενικά με τους Psycroptic, ξέρεις πως δεν πρόκειται να χάσεις αγοράζοντας το album, μιας και μιλάμε για μια μπάντα- εγγύηση. Σε περίπτωση βέβαια που λες πως ακούς τεχνικό death και δεν έχεις κάποιο δίσκο τους, οι γνώσεις σου είναι απλά ελλιπείς!


468
Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1403 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*