Voices of Destiny: “Power Dive”

Epica fans, καλωσορίσατε σ’ αυτήν την πιο light μορφή του αγαπημένου σας female fronted σχήματος απ’ την Ολλανδία, αυτή τη φορά απ’ τη Γερμανία. Αν το ντεμπούτο των Voices of Destiny πέρασε απαρατήρητο απ’ τα μάτια και τα’ αυτιά σας, να άλλη μια ευκαιρία για να τους μάθετε.

Οι αναφορά στο συγκρότημα με την αγαπητή κοκκινομάλλα, πιστέψτε με, τα λέει όλα καθώς το πνεύμα, τα riffs, τα επικά σημεία και οι goth μελωδίες των Epica βρίσκονται οκλαδόν στο “Power Dive”. Σε πιο λεπτομερή ανάλυση, η ενδιαφέρουσα γυναικεία φωνή του Γερμανικού ονόματος δείχνει να θυμίζει τη χροιά της Simmons σε συνδυασμό με της Giersbergen, έχοντας ήδη από μόνη της ένα σοβαρό και ολίγον τι απρόσιτο ύφος. Τα οπερετικά σημεία της (Maike είναι το όνομα της κοπέλας) μένουν περισσότερο στο μυαλό και κάνουν ακόμη ομορφότερα τα refrains. Τα παραπάνω ενώνονται ενίοτε με ορισμένα αντρικά brutal σημεία κι ερχόμαστε έτσι σε μια απ’ τις κλασσικότερες μορφές female fronted μπάντας της εποχής μας.

Πέρα απ’ τα φωνητικά, τα της μουσικής τα ξέρετε ήδη αν ας πούμε έχετε ακούσει κάποιο από τα “Consign to Oblivion”, “The Divine Conspiracy”. Ξέρω, πολύ αναφέρθηκα σ’ αυτή τη μπάντα, μια δοκιμή όμως θα σας πείσει.


390