LIBERTEER: “Better To Die on Your Feet Than Live On Your Knees”

Από μικρό παιδί είχα μια ιδιαίτερη εκτίμηση σε εταιρίες όπως η Relapse, και αυτό γιατί στο χώρο της ακραίας μουσικής φρόντιζε να κυκλοφορεί αξιόλογες μπάντες και οφείλω να ομολογήσω πως έχω ανακαλύψει πολύ καλή μουσική μόνο και μόνο από την ενασχόληση μου με αυτή την εταιρία. Όλα αυτά με αφορμή το ντεμπούτο των anarcho-grind/punk/d-beat Liberteer με τίτλο “Better To Die on Your Feet Than Live On Your Knees” .

Ξεκινώντας ο δίσκος σε αιφνιδιάζει καθώς στο intro θα ακούσετε πνευστά σε επικό ύφος και έγχορδες μελωδίες που σε κάνουν να νομίζεις ότι πρόκειται για επική folk και όχι για grind μπάντα. Όλα αυτά για λιγότερο από ένα λεπτό μια και μετά το intro αρχίζει ένας καταιγισμός από grind/punk riffs, d-beat/fastcore drumming, μερικά διάσπαρτα blast beats και έναν τραγουδιστή που δεν σταματάει να ουρλιάζει και να σε κρατάει σε συνεχή εγρήγορση. Η αλήθεια είναι πως το επικό στοιχείο, που ανέφερα πριν, υπάρχει σε όλη την διάρκεια του δίσκου. Έτσι ανάμεσα στα στις “κάφρικες” μελωδίες, συχνά πυκνά συναντάμε μια μεγάλη δόση “επικούρας” μέσα από κιθαριστικές μελωδίες κυρίως αλλά και με την χρήση πνευστών σε ορισμένα σημεία. Ένας συνδυασμός που κάνει το “Better To Die on Your Feet Than Live On Your Knees” ακόμη πιο ελκυστικό και του προσθέτει ένα χαρακτήρα που το κάνει κάπως πιο ιδιαίτερο. Όπως και να το κάνουμε, οι Bathory, έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην ακραία μουσική σκηνή.

Η πρώτη κυκλοφορία των Liberteer ακούγετε πραγματικά από την αρχή έως το τέλος σαν ένα μεγάλο κομμάτι και σε κρατάει καθόλη την διάρκεια στην τσίτα, αν εξαιρέσουμε ένα τρίλεπτο “διάλειμμα” με τα ήρεμα και πιο folk/επικά “99 to 1” και Sweat For Blood” κάπου στη μέση. Αμεσότητα, ταχύτητα, δύναμη, και η απαραίτητη βρώμικη παραγωγή συνθέτουν έναν αξιοπρεπέστατο δίσκο. Αν αρέσκεστε στην ακραία μουσική τότε σίγουρα το Better To Die on Your Feet Than Live On Your Knees” έχει μία θέση στην συλλογή σας.


463

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.