IRDORATH: “Dekonstrakteur des Fleisches”

Καμιά φορά τυχαίνει να σου κάνει ο δάσκαλος μια ερώτηση και εσύ να μη ξέρεις ν’ απαντήσεις, με αποτέλεσμα να σωθείς από το κουδούνι που μόλις χτύπησε για διάλειμμα! Έχεις σκεφτεί όμως την περίπτωση να γνωρίζεις την απάντηση, να καίγεσαι να τη δώσεις ώστε όλοι ν’ ακούσουν αυτό που έχεις να πεις, αλλά το κουδούνι να σ’ ακυρώνει και να σ’ αφήνει κόκαλο και πάνω απ’ όλα αγανακτισμένο;

Ε κάτι τέτοιο συνέβη με τους Αυστριακούς black metallers Irdorath. Από τη μία έπεσαν πάνω σε.. εμένα, που τυχαίνει να λατρεύω τα Γερμανικά και από την άλλη να σιχαίνομαι μπάντες που χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα!

Οξύμωρο σχήμα, μιας και οι ίδιοι οι Αυστριακοί ενώ θέλουν να τιμούν μέσω της μουσικής τους τη καταγωγή τους, από την άλλη θέλουν να απευθύνονται μέσω αυτής σε όλο το πλανήτη, ο οποίος καλώς ή κακός έχει συνηθίσει ν’ ακούει στα Αγγλικά..

Κι εκεί κάπου το σώζουν.. κι ευτυχώς για εμένα και γι’ αυτούς, το κουδούνι δε χτύπησε και αυτό που ήθελαν να μυ πουν το άκουσα, με αποτέλεσμα να εκτιμήσω τις ικανότητες τους στο Black metal, μέσω του δεύτερου άλμπουμ τους “Dekonstrakteur des Fleisches”.

Αν και οι ίδιοι θεωρούν πως παίζουν ένα ακραίο Black με Thrash επιρροές, εγώ το βρήκα μελωδικό και μουσικά πιο κοντά στο heavy, με αρκετές πιασάρικες και μελωδίες και “ωραία” black φωνητικά, που θυμίζουν πιο πολύ δουλειές από Satyricon ή και Immortal (χονδρικά μιλώντας) παρά σε κάτι πιο βαθύ και σκοτεινό!

Επίσης τα Γερμανικά τους (κι εδώ το σώζουν πραγματικά), δίνουν πιο άγρια “όψη” στο τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας μου την ευκαιρία να ισχυριστώ κι εγώ με τη σειρά, μου πως οι Irdorath μας έδωσαν μία αξιόλογη  και αξιοπρόσεκτη δουλειά, στην οποία θ’ ακούσετε 10 πολύ καλά Black metal κομμάτια!


413