A WHISPER IN THE NOISE: “To Forget”

Ύστερα από ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών, οι A Whisper In the Noise επιστρέφουν και θυμίζουν γιατί ο West Thordson αποτελεί σημαντικό κομμάτι της post rock μουσικής.

Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι ότι ο εν λόγω συνθέτης ξεκουράστηκε μέσα σε αυτό το διάστημα, μιας και έγραψε το soundtrack για τα ντοκιμαντέρ “The Art of Steal” (2009) και “The Atomic States of America” (2012). Δύο χρόνια, σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το To Forget” και με βάση το αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά μου, οι A Whisper In the Noise κυκλοφορούν ένα δίσκο ο οποίος φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων, ενώ συνάμα τους επαναπροσδιορίζει και τους ανοίγει νέες (μουσικές) πόρτες. Η συνεισφορά της Sonja Larson είναι επίσης σημαντική και εύλογα συντροφεύει τον Thordson με το βιολί και τα φωνητικά της, λαμβάνοντας μάλιστα μέρος και στη σύνθεση των κομματιών. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να περιγραφεί ένα album σαν το To Forget”, μιας και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μονάχα με νότες, αλλά και με ηχοχρώματα που συντελούν στην έναρξη ενός ταξιδιού του οποίου η κατεύθυνση διαφέρει ανάλογα με τον ακροατή. Για να κατατοπίσω όσους ασχολούνται γενικά με το είδος, σκεφτείτε κάτι ανάμεσα σε Godspeed You Black Emperor και The Album Leaf (ή God Is An Astronaut, αν προτιμάτε). Οι  λάτρεις της post μουσικής (σε περίπτωση που δε γνωρίζουν ούτως ή άλλως τη μπάντα) έχουν μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουν μέσω του To Forget”.


449

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.