I AM HUNGER: “Odium”

Βάλτε λίγο από την τρέλα των Sikth, λίγο από την γκρουβίλα και τραχύτητα των Snapcase, και αρκετή δόση από την μοντέρνα αισθητική και τον ήχο των Refused και καλωσορίστε τους Σουηδούς I Am Hunger. Μετά από δύο χρόνια ύπαρξης μας παρουσιάζουν την πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο “Odium”. Και πραγματικά, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!

Οι τύποι πέρα από τα προαναφερθέντα συνδυάζουν τόσα πολλά πράγματα από τον χώρο του σκληρού ήχου και τα κάνουν να ακούγονται τόσο εναρμονισμένα και τόσο ξεχωριστά που τους αξίζουν πολλά μπράβο. Ριφφάρες, απίστευτο drumming, παθιασμένα φωνητικά, μελωδίες, groove, samples, τέλεια παραγωγή συνθέτουν το “Odium”. Τόσο “άρρωστο” και συνάμα τόσο λογικό, τόσο απλό και τόσο πολύπλοκο την ίδια στιγμή.

Όταν κάτι είναι τόσο τέλειο τα λόγια πιστεύω πως είναι περιττά. Αν και συνήθως είμαι ομιλητικός τα λόγια στερεύουν όταν η μουσική σε συνεπαίρνει τόσο πολύ. Είχα καιρό να ακούσω κάτι τόσο “δυνατό” και τόσο προοδευτικό από την hardcore/metal σκηνή. Και αν κάποιος σκεφτεί πως οι I Am Hunger απλά αναμασούν λίγο απ’ όλα, ας λάβει υπόψη του πως ακόμη και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να ακουστεί τόσο ξεχωριστό και τόσο εμπνευσμένο όπως το “Odium”. Η κυκλοφορία αυτή είναι απλά ένα must!


427

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.