CONFESSION: “The Long Way Home”

Οι Confession είναι το δημιούργημα του τραγουδιστή των I Κilled the Promp Queen, Michael Crafter ο οποίος μετά την διάλυση των τελευταίων δείχνει να έχει την διάθεση να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο hardcore/ metalcore χώρο. Έχοντας ήδη στην συλλογή τους ένα EP και ένα full-length επιστρέφουν στο προσκήνιο με την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο “The Long Way Home”.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυκλοφορία τους η οποία βασίζονταν κατά κύριο λόγο σε κλασικό harcore μοτίβο, έχουν προσθέσει και πολλά άλλα στοιχεία που κάνουν την δουλειά τους αρκετά πιο μελωδική και πολυσύνθετη. Πιστεύω πως είναι καλό για μια μπάντα να εξελίσσετε και να εμπλουτίζει την μουσική της με νέα στοιχεία αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι τύποι έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα εντυπωσιαστεί ούτε στο ελάχιστο από τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Confession αλλά εδώ παράγινε το κακό. Έχω την εντύπωση πως στο “The Long Way Home” δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν και το αποτέλεσμα είναι ένα συνονθύλευμα από μελωδίες, γκρουβάτα σημεία, επιθετικά riffs και άκρως μελωδικά ρεφρέν (που καταλήγουν να ακούγονται μελό). Και όλα τα προηγούμενα εντελώς ασύνδετα. Φανταστείτε πως ακούτε μια μίξη των Bury Your Dead και των The Devil Wears Prada με ήχο που παραπέμπει στην nu-metal σκηνή και σημεία που θα θυμίσουν από Slipnkot μέχρι και Born of Pain. Και καλά όλα αυτά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όσο και αν προσπάθησα δεν βρήκα ένα riff που να έχει να μου πει κάτι.

Σαφώς και είναι πάντα πολύ πιο εύκολο μία μπάντα να βγει στο προσκήνιο εάν περιλαμβάνει μέλη από μία ήδη αναγνωρισμένη. Στην περίπτωση των Confession νομίζω πως η συμμετοχή του τραγουδιστή τους σε μπάντες ήδη καθιερωμένες μπάντες στον χώρο (Ι Killed The Promp Queen, Bury Your Dead) έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να βγουν στην επιφάνεια. Γιατί στο The Long Way Home αποδεικνύουν ότι η μουσική τους δεν αρκεί για κάτι τέτοιο. Μπορεί τα γκρουβάτα σημεία και η καλή παραγωγή να πωρώσουν κάποιους αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό αρκεί για να χαρακτηρίσουμε μια κυκλοφορία καλή ή έστω μέτρια. Για τους περισσότερους η ακρόαση ενός τέτοιου δίσκου θα ήταν απλά χάσιμο χρόνου.


418

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.