LOINCLOTH: “Iron Balls Of Steel”

Μετά από ούτε λίγα ούτε πολλά 9 χρόνια ύπαρξης, οι Loincloth κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Iron Balls Of Steel”. Έχοντας κυκλοφορήσει ένα demo το 2003, βρέθηκε επιτέλους μία εταιρία να κυκλοφορήσει και επίσημα την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι από μέτριο έως κακό και αποδυκνύετε ότι δεν άξιζε η αναμονή.

Οι Loincloth παίζουν τεχνικό instrumental metal πείτε το progressive metal, πείτε το mathcore ένα και το αυτό. Το σίγουρο είναι ότι δεν αρκεί η τεχνική για να παράγεις κάτι καλό. Γιατί, εμφανώς είναι πολύ καλοί παίχτες αλλά το μόνο που καταφέρνουν στο Iron Balls Of Steel είναι να αναμασούν τεχνικά riffs και τίποτα παραπάνω. Για να μην τα μηδενίζω όλα υπάρχουν κάποια καλά σημεία διάσπαρτα και ένα δυο καλά κομμάτια όπως το Stealing Pictures και το “Treppaning” αλλά ασφαλώς δεν αρκούν σε ένα δίσκο με 16 συνθέσεις.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό καταλαβαίνει κάποιος ότι η κύρια επιρροή των Loincloth είναι οι Keelhaul. Οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές τόσο στο μουσικό στυλ όσο και στον ήχο. Επίσης, η συγκεκριμένη κυκλοφορία θα σας φέρει στο μυαλό μπάντες όπως οι Knut, οι Akimbo και σε μερικά σημεία ακόμη και Death. Μακάρι το αποτέλεσμα να ήταν στο μισό αντίστοιχο τις ποιότητας των κυκλοφοριών των παραπάνω συγκροτημάτων.

Ως σεβασμό προς τους φίλους αναγνώστες οφείλω να αναφέρω και κάτι ακόμη: Το χειρότερο απ’ όλα λοιπόν, είναι ότι ολόκληρος ο δίσκος είναι γραμμένος σε ένα μοτίβο γκρουβάτων κιθαριστικών “κοψιμάτων” τα οποία επαναλαμβάνονται συνεχώς και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργήσουν πονοκέφαλο. Αν λοιπόν δεν θέλετε να τεντώσετε τα νεύρα σας και να αρχίσετε να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο, καλό θα ήταν να αποφύγετε την συγκεκριμένη κυκλοφορία γιατί πέρα από αυτό δεν νομίζω ότι έχει κάτι άλλο να σας προσφέρει.


721

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.