ABIGAIL WILLIAMS: “Becoming”

Μεταξύ άλλων, η αρχή του 2012 προμηνύεται αρκετά ενδιαφέρουσα χάρη και στο “Becoming” των Αμερικανών blackened Abigail Williams. Το τρίτο πόνημα του Αμερικανικού σχήματος είναι ένα απ’ τα πρώτα αξιοπρόσεκτα αριστουργήματα της νέας χρονιάς.

Ξεκινώντας να αναφέρουμε τα προηγούμενα δύο LPs των Abigail Williams ως must για την επόμενη κιόλας επίσκεψη σας στο κοντινότερο δισκοπωλείο: “In the Shadow of a Thousand Suns” και “In the Absence of Light”. Το πρώτο εκ των δύο είναι περισσότερο μελωδικό δίνοντας ταυτόχρονα και έμφαση στην Αμερικανική ιστορία μέσω της στιχουργίας του με τον διάδοχο του να ακολουθεί πιο σκοτεινά μονοπάτια.

Το “Becoming”, ένας συνδυασμός αμυδρών epic στοιχείων με doom ατμόσφαιρα χτισμένες απάνω στο τεχνικό black metal του συγκροτήματος, συνεχίζει τη ποιοτική πορεία των Abigail Williams που δικαιολογεί απόλυτα το ανερχόμενο του ονόματος τους. Η μεγάλη διάρκεια των κομματιών ευτυχώς δρα αντίθετα στη φιλοσοφία των “βαρετών” και “άχρηστων” παραπάνω solos και των παρατραβηγμένων στοίχων όντας επαγγελματικές συνθέσεις καλά δουλεμένες με απίστευτες μελωδίες και εναλλαγές. Απ’ τις καλύτερες στιγμές του δίσκου είναι το post-like “Elestial”, η πανέμορφη εισαγωγή του οποίου προηγείται των φωνητικών με το περισσότερο βάθος του “Becoming”.

Έχουν συγκριθεί με τους Dimmu Borgir και τους Cradle of Filth. Όχι τους τωρινούς αλλά αυτούς με τα ίδια χρόνια που έχουν τώρα οι Abigail Williams. Αν οι τελευταίοι συνεχίσουν έτσι θα γνωρίσουν τουλάχιστον ισάξια επιτυχία και αναγνωσιμότητα. Το “Becoming” είναι δισκάρα.


413