ELM STREET: “Barbed Wire Metal”

Το ντεμπούτο των Αυστραλιανών Elm Street, “Barbed Wire Metal“, αν και όμορφο δείγμα heavy και thrash metal με αγνή rock and roll διάθεση δεν αφήνει απόλυτη ικανοποίηση αφού η διάρκεια της μισής ώρας και κάτι δείχνει λίγη γι’ αυτό, αν όχι γενικά.

Οι Elm Street ξεκίνησαν με μια πιο “παραδοσιακή” οδό ακολουθώντας το ίδιο σχεδόν μοτίβο καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου, χωρίς να κουράσουν στη τελική. Σίγουρα πιο απλουστευμένοι από ονόματα όπως οι Savatage, Megadeth ή Grim Reaper, τους οποίους θυμίσουν αρκετά, οι Αυστραλιανοί εμπεριέχουν στα τραγούδια τους ευχάριστα solos και γενικότερα πολύ δυναμική στη μουσική τους.

Δυστυχώς όμως, παράλληλα ακούμε μια όχι και τόσο ώριμη μουσική η οποία δεν έχει την απόλυτη μουσική ως προς την ένταση, τη παραγωγή και τον συγχρονισμό της. Επίσης, τα backing vocals κουράζουν και δείχνουν να υπερβάλουν, ειδικά όταν επισκιάζουν τα leads κι όταν δημιουργούν την αίσθηση… γηπέδου.

Γενικά η πρώτη προσπάθεια των Elm Street δεν περνάει καθόλου αδιάφορη, προσωπικά νομίζω ότι στους λάτρεις της μουσικής αυτής θα υπάρξει ένα κομμάτι του “Barbed Wire Metal” που θα τους κολλήσει, ακόμα κι αν δεν τους μείνει σαν ύμνος.


433