SUNLIGHT: “Sunlight” EP

Οι Sunlight είναι ένα γκρουπ που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2009 στην Ηλιούπολη της Αθήνας (εξού και το συνθετικό sun στο όνομα) και αποτελείται από τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο στη φωνή, τον Μάκη Καπώνη στη κιθάρα, τον Πάνο Αναστόπουλο στα πλήκτρα, τον Νικόλα Αργυρίδη στο μπάσο, και τον Σάκη Κότσιρα στα ντραμς. Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ ως προπομπό του ντεμπούτο τους, το οποίο αναμένεται.

Το ΕΡ αποτελείται από 3 κομμάτια, τα δυναμικά “Follow your heart” και “Rockin’ all around” και τη μπαλάντα “When I see you”. Ο ήχος τους κοιτάει προς το Αμερικάνικο hard rock θυμίζοντας μου σε αρκετά σημεία και Ελληνικά συγκροτήματα, όπως τους Raw Silk.

To συγκρότημα έχει πολύ όρεξη, κάτι το οποίο φαίνεται, καλές ιδέες και περιμένω να τους ακούσω στην ολοκληρωμένη τους δουλειά ώστε να έχω πληρέστερη άποψη. Δύο επισημάνσεις θα ήθελα να τους κάνω μόνο… Αν και τα φωνητικά είναι αρκετά καλά, ο τραγουδιστής πρέπει να προσέξει περισσότερο την Αγγλική του προφορά η οποία ακούγεται αρκετά “Ελληνική”, καθώς και η παραγωγή τους χρίζει βελτίωσης, καθώς ο ήχος τους είναι “πριμαριστός” και αφαιρεί όγκο από το όλο αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια καλή πρώτη προσπάθεια, η οποία όμως πρέπει να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να δουλέψουν αρκετά τα παιδιά, ώστε να παρουσιάσουν κάτι ανώτερο στη πορεία.


450