ADIMIRON: “K2”

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Adimiron ανήκουν στην εφήμερη κατηγορία συγκροτημάτων της Ευρώπης που είναι πολλά υποσχόμενα και παρακολουθούνται πολύ προσεκτικά. Και τώρα κυκλοφορούν το τρίτο τους full-length με την ονομασία “K2“.

Σε αυτό το δισκάκι οι Adimiron εμβαθύνουν περισσότερο στο avandgarde και το progressive αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα την επιρροή που αφήνουν στην εποχή μας οι Mastodon αλλά και αυτή των Tool μερικά χρόνια νωρίτερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το δεύτερο είναι το δεύτερο κομμάτι του δίσκου, “Where Nothing Changes“. Άλλες μπάντες που ίσως έρθουν στο μυαλό του ακροατή με το “K2” είναι οι Cynic και ιδιαίτερα οι Gojira εξ’ αιτίας της ιδιαιτερότητας των φωνητικών. Αυτό υποδεικνύει φυσικά την παρουσία post-death φωνητικών αν και αυτά δεν θα συγκαταλεγόντουσαν στα pluses. Περίτρανη απόδειξη αυτού είναι το “Passenger” στο οποίο υπάρχει σύντομη εναλλαγή μεταξύ καθαρών και death φωνητικών με οφθαλμοφανή υπεροχή των πρώτων δημιουργώντας ένα κλασσικό κομμάτι.

Συνολικά το “K2” είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος που προσφέρει καλές συνθέσεις και πληθώρα μουσικών ρευμάτων της εποχής μας ανασχεδιασμένα με τον προσωπικό ήχο των Adimiron. Σημαντικές περεταίρω πληροφορίες είναι η συμμετοχή του Dave Padden των Annihilator στο “The Whisperer“, η συνεργασία του group με τον παραγωγό Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth) καθώς και το ότι θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη με τους Gorgoroth μέσα στον Δεκέμβριο, δυστυχώς όμως όχι στη χώρα μας.


789

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*