TEMPLE OF BAAL/ RITUALIZATION: “The Vision of Fading Mankind”

Να και κάτι ενδιαφέρον μα και.. οικονομικό! Γιατί όταν δυο μπάντες συμπράττουν ώστε να δημιουργήσουν ένα split cd, ή καλύτερα μια ανίερη συμμαχία από black/death κομματάρες, είναι κάτι παραπάνω από συμφέρων για το μέσο ακροατή, που ψάχνει απεγνωσμένα στα ράφια των δισκοπωλείων (όσον απέμειναν), ώστε να βρει τελικά κάτι αξιόλογο για επενδύσει τα λίγα χρήματα του.

Αν και στερεοτυπικά είχα τα Γαλλάκια πιο κοντά σε όμορφα και ρομαντικά πραγματάκια, μιας και μιλάμε για δυο μπάντες από τη χώρα του Ναπολέοντα, δε περίμενα τούτοι εδώ όμως οι Γάλλοι να έχουν τόσα κότσια και να δημιουργήσουν μια δουλειά με επτά δυναμίτες!

Τα πρώτα τέσσερα tracks, ανήκουν στους “Temple..” και ξεχωρίζουν τα “Slaves to the Beast” και “Heresy Forever Enthroned”, κάνοντας σε να πεις, “black metal τύφλα να’ χουν οι Νορβηγοί”!

Σε απόχρωση επίσης μαύρου death, τα “Ave Dominus”, “The Second Crowning” και το cover song από Mortem “Devil Speaks in Tongue”, αποτελειώνουν τον ακροατή και “κλείνουν” το cd δυναμικά. Ο ήχος αν και δεν είναι κρυστάλλινος (καλύτερα), είναι αρκετά “καθαρός”, αφήνοντας σε ν’ ακούσεις τα πάντα!

Με λίγα λόγια καταλήγοντας, το “The Vision..” είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα κυκλοφορία! Άντε πάντα τέτοια!


413