EVALINE: "Woven Material"

Πόσα συγκροτήματα έχουν ξεπεταχτεί τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να πάρουν λίγο από την αίγλη του alternative ήχου που κυριαρχούσε κατά περιόδους στο παρελθόν; Μην το σκέφτεστε… είναι πολλά μεν, αλλά δεν τα γνωρίζετε γιατί πολύ απλά πρόκειται για πυροτεχνήματα που κυκλοφορούν κάτω του μετρίου δίσκους με το πολύ δύο single άξια αναφοράς.

Και για να είμαι ειλικρινής κάτι τέτοιο περίμενα και από τους καλιφορνέζους Evaline. Διαψεύστηκα όμως σε μεγάλο βαθμό, καθώς το “Woven Material” δεν είναι ένα ακόμα επιφανειακό rock δισκάκι που θα πιάσει σκόνη στη δισκοθήκη μου. Οι Placebo, Muse, οι Coldplay, οι James, οι Purescence, οι Arctic Monkeys και οι 30 Seconds To Mars έχουν επηρεάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μπάντα, κάνοντας το album απαραίτητο στους λάτρεις της alternative μουσικής. Ήδη έχουν ακουστεί ευρέως τα κομμάτια “Beneath the Fire”, “There There” και “Hours”, ενώ δε θα μου κάνει εντύπωση εάν ξεπηδήσουν και άλλα single από το cd.

Οι Evaline πάντως έχουν κάτι στον ήχο τους που με γοητεύει. Δεν ξέρω τι είναι, αδυνατώ να το προσδιορίσω, αλλά μου αρέσει. Μουσικά κινούνται ακριβώς στα πλαίσια που φαντάζεστε, μόνο που ενίοτε φλερτάρουν έντονα και με μια πιο πειραματική διάθεση (στα πλαίσια που μπορεί να αρμόζει σε ένα τέτοιο είδος). Όπως και να έχει, ο Richard Perry έχει καταπληκτική φωνή, κομμένη και ραμμένη για alternative ύμνους, ενώ και τα πέντε υπόλοιπα μέλη κάνουν εξαιρετική δουλειά (κάτι που συνήθως δεν ξεχωρίζω σε τέτοιου είδους κυκλοφορίες). Μεγάλες στιγμές του “Woven Material”, πέρα των ήδη γνωστών συνθέσεων που λίγο- πολύ ακούγονται στα ραδιόφωνα και ανέφερα πριν, είναι τα τραγούδια “Ascend”, “Picking It Up”, “Feeding On the Congregations”, “Who Are You” και “Rapture”. Μην παραξενευτείτε καθόλου άπαξ και τους δείτε να φιγουράρουν σε λίγα χρόνια στις πρώτες θέσεις των chart! Δεν είναι τυχαίο πως ήδη περιοδεύουν εκτεταμένα στην Ευρώπη, ενώ έχουν παίξει support σε μπάντες όπως Placebo και Deftones…


482

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.