CIRITH UNGOL: "Servants of Chaos"

Οι Cirith Ungol, είναι μια μπάντα που έχει περάσει στο ανατριχιαστικό πάνθεον του underground epic metal και σε παλαιότερους πιο βάρβαρους χρόνους, αν δεν τους γνώριζες ήσουν.. “εκτός”!

Στενοχωριέμαι που νεότεροι στο χώρο του metal, μιας μουσικής.. που εκ τον πραγμάτων από τη φύση της σε προτρέπει να γίνεις ένας μουσικός Indiana Jones, δε ψάχνονται καθόλου και γνωρίζουν όλες τις νέες “metal” μπάντες, αλλά όχι συγκροτηματάρες όπως οι Cirith Ungol!

Και αυτό είναι ίσως ο μοναδικός λόγος, που δε με στεναχωρεί η επανακυκλοφορία τούτη από τη Metal Blade. Γιατί είναι ένας τρόπος, με ακόμη πιο πλούσιο ασφαλώς περιεχόμενο, ώστε να αποκτήσει κάποιος όσο περισσότερα γίνεται από το μουσικό κληροδότημα της μπάντας, αφού περιέχει σχεδόν (λείπει το θεϊκό Nadsokor) τα πάντα!

31 κομμάτια εκ τον οποίον τα 5 live και πολλά σε bootleg, demo εκτελέσεις, συν ένα bonus dvd, από μια live εμφάνιση της μπάντας το 1984! Εμφάνιση που κατά τον Robert Garven, ντράμερ της μπάντας, είναι επιεικώς απαράδεκτη, αλλά σπάνια παρόλα αυτά! Επίσης θα υπάρξει και μια Limited edition έκδοση σε L.P μορφή, κάτι που θα κεντρίσει τους απανταχού συλλέκτες βυνιλίου!

Για την ιστορία να πούμε πως το “Nadsokor” έχει διασκευαστεί από τους Doomsword και πως το όνομα της μπάντας είναι εμπνευσμένο από το γνωστό βιβλίο του Tolkien και σημαίνει στη γλώσσα των high-elves “Το πέρασμα της Αράχνης” (“Pass of Spider”)! Και για να σας τονίσω και λίγο τη σημασία των Cirith Ungol ως συγκρότημα, να πω ότι είναι από τους πρώτους, αν όχι οι πρώτοι (οκ νύξεις έκαναν και οι Zeppelin), που ασχολήθηκαν με το γνωστό από άλλες μπάντες αλμπίνο ήρωα του Moorcock, Elric του Μενλιμπονέ!

Αν δε σας γεμίζουν ή βαρεθήκατε όλες αυτές τις νέες μπάντες με τον όμοιο κοφτό καθαριστικό ήχο, βαράτε ντραμς, καφρίλα φωνή, ή πάλι παίξτε και λίγο έντεχνα να γίνουμε progressive να πουλήσουμε υψηλή τέχνη και καλά, ακούστε τα “Paradise Lost”, “Join the Legion”, “Frost and Fire” και μάθετε σε τι διαφέρει ο ήχος του παγωμένου κοφτερού μετάλλου… όταν τρίβεται στην ακονόπετρα, από τον ήχο τον νέων.. ηλεκτρονικών μουσικών/παιχνιδιών! Η απόκτηση του “Servants of Chaos” λοιπόν επιβάλλεται!

Μιχάλης Κανακουσάκης

441