VANDERBUYST: "In Dutch"

Θες δε θες, τα 80s are back!! Όλο και πιο πολλές μπάντες πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, ψάχνοντας αυτό που χάθηκε προ πολλού δυστυχώς! Μα και φυσικά υπάρχουν αντιδράσεις! Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αργότερα και δεν το έζησαν.. ότι κι αν σημαίνει αυτή η κουβέντα, δε θα καταλάβουν ποτέ! Και φυσικά κι εκείνοι με τη σειρά τους, θα διεκδικήσουν την εποχή τους!

Μα δε σας φαίνεται όμως, τουλάχιστον περίεργο, το πόσοι άνθρωποι θέλουν να γυρίσουν το χρόνο πίσω; Κάτι δε πάει καλά με το σήμερα σωστά; Ε και οι Ολλανδοί Hard Rockers/Hair metalers νομίζω πιστεύουν το ίδιο!

Με το “In Dutch”, προσπαθούν να ξυπνήσουν παλιές καλές εποχές και πράγματι το έχουν… αν και.. το ψάχνουν γιατί κάπου τους έπεσε!!

Όχι πως στα 8 κομμάτια δε θα βρεις αξιόλογα τραγούδια και συνθέσεις, αλλά τους λείπει η μεγάλη στιγμή! Τα “Where’s That Devil” και Leaving the Living (αυτό θα έπρεπε να πηγαίνει ανάποδα!), είναι εξαιρετικά δείγματα ατόφιου hard ‘n heavy και η φωνή του Jochem Jonkman, τα “ντύνει” άψογα!

Και βέβαια το άλμπουμ είναι με μια έκφραση: “Ζήτω οι κιθάρες”, στις οποίες είναι υπεύθυνος ο ιδρυτής Willem Verbuyst! O ήχος είναι μοντέρνος, “γυαλιστερός”, και ο δίσκος σύντομος και πιασάρικος, αλλά θέλουν λίγο προσπάθεια ακόμη για να με/μας εντυπωσιάσουν!

Πάντως τη δουλίτσα τούτη, τη θεωρώ μια πολύ καλή προσπάθεια, από τους παίδες της Ολλανδίας! Τσεκάρετε τη! Straight to the Past!!!


873