BEHEMOTH: "Demonica"

Αν και οι Behemoth δεν είναι από τις πρώτες μουσικές επιλογές μου, δε μπορώ να παραβλέψω ούτε το πόσο καλοί μουσικοί είναι, ούτε την επιρροή και τη πνοή που δίνουν στη σκηνή του black metal γενικότερα!

Μετά από 15 χρόνια στη πιάτσα και αρκετές κυκλοφορίες, ήταν λογικό μερικά φεγγάρια πριν και συγκεκριμένα το 2006, να κυκλοφορήσουν μια συλλογή με ακυκλοφόρητα demo και επανηχογραφημένες συνθέσεις, έτσι ώστε να χορτάσουν όσο μπορούσαν τους οπαδούς τους, γεννώντας έτσι το “Demonica”.

Στο σήμερα τώρα κι ενώ η μπάντα έχει ενταχθεί στις δυνάμεις της Metal Blade, επανακυκλοφορεί η δαιμονική συλλογή, ακόμη πιο πλούσια σε υλικό, περιέχοντας επιπλέον σπάνιες φωτογραφίες, εικοσιοκτασέλιδο βιβλιαράκι με τους στίχους των κομματιών, τους οποίους μάλιστα ξέθαψε με εξαιρετική δυσκολία ο ίδιος ο Nergal, όπως και αλλά πολλά καλούδια!

Να σας υπενθυμίσω ότι το “Demonica” περιέχει 23 κομμάτια από τις old school μέρες της μπάντας και κυκλοφορεί σε double-digipak! Η άποψη μου είναι πως οι πιο πλούσιες επανεκδόσεις με παραπάνω extra αδικούν τους προηγούμενους αγοραστές, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση έτρεξαν τότε να αποκτήσουν τη κυκλοφορία τούτη λόγο περιορισμένων αντιτύπων.. κι αυτό είναι κάτι εκνευριστικό και στενάχωρο, όμως για κάποιον που τότε δε πρόλαβε, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία όπως και να το κάνεις!

Επίσης το “Lucifer”, τελευταίο track από το δίσκο “Evangelion”, έγινε video clip και κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο internet, οπότε μαζί με την επανακυκλοφορία αυτή, οι Behemoth θα βρεθούν στο επίκεντρο για μια φορά ακόμη! Η κυκλοφορία τούτη λοιπόν, προτείνεται σε εκείνους που δεν πρόλαβαν τη πρώτη φορά και στους καμένους fun της μπάντας!

Μιχάλης Κανακουσάκης

477