MANIFESTO: "Self Released Metal Compilation Vol.2"

Αν και θα γίνω “γραφικός” (τι άσχημη λέξη!) με αυτά που θα πω, δε μπορώ όμως να το αποφύγω μιας και… επιτέλους… καιρός ήταν.. κάποια στιγμή θα γινόταν.. μπράβο!!

Το Manifesto, εκτός από μια μουσική συλλογή η οποία απαρτίζεται από κομμάτια διαφόρων underground συγκροτημάτων, είναι και ένα κίνημα συσπείρωσης μεταξύ των μουσικών, με σκοπό τη προώθηση της μουσικής τους, τη δημιουργία ζωντανών εμφανίσεων και κοινών δράσεων, τη συλλογικότητα και όλα αυτά, ως μια απάντηση στην εκμετάλλευση της μουσικής σκηνής από τρίτους!

Οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά από τα μέλη του Manifesto, τα οποία απ’ όσο γνωρίζω είχαν αυτή την ιδέα, κατά τη διάρκεια κάποιον συναυλιών! Εν ώρα μάχης δηλαδή!

Το δεύτερο cd που κρατώ στα χέρια μου, μιας και είχε προηγηθεί το Vol.1 με μικρότερη σαφώς συμμέτοχη, είναι διπλό παρακαλώ περιέχοντας 24 κομμάτια, από 24 διαφορετικές underground μπάντες, φυσικά από ένα ευρύ metal φάσμα!

Αναφορικά μερικές από αυτές (σε τυχαία σειρά και επιλογή) είναι οι “Fadom”, “Homo Sapiens”, “Unholy Rain”, “Underworld Dreams”, “Crime Sin”, “Bloody Donation” κ.α.

Η προσπάθεια αξίζει συγχαρητήριων και αμέριστης υποστήριξης κι εύχομαι ολόψυχα να είναι μόνο η ταπεινή αρχή, μιας νέας εποχής, όπου οι μπάντες δε θα είναι εκμεταλλεύσιμα προϊόντα από τους μεσάζοντες!

Το cd διανέμεται δωρεάν για την ώρα απ’ όσο γνωρίζω και μιας και συχνά οργανώνονται Live από το Manifesto, θα τα βρείτε εκεί σίγουρα καθώς θα απολαμβάνετε και τη συναυλία!


607