WE.OWN.THE.SKY

Οι We.Own.The.Sky (εκτελούνται οι αγνοούντες την τελεία) βρήκαν το “Home” τους και το παρουσιάζουν στο Gagarin 205, την ερχόμενη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). O Δημήτρης Μαρσέλος συνομιλεί με τον Ηλία Κόκκοτο, κιθαρίστα και συνιδρυτή του συγκροτήματος, λίγες μέρες πριν τους απολαύσει για πολλοστή φορά.

-Καλησπέρα, παιδιά! Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που μιλήσαμε τελευταία φορά και σίγουρα έχεις κουραστεί να απαντάς τα ίδια και τα ίδια. Ποια είναι η πιο κουραστική/βαρετή ερώτηση που συνήθως σας απευθύνουμε εμείς οι “εκπρόσωποι του Τύπου”;
Γεια σου Δημήτρη! Η πιο “κουραστική” ερώτηση είναι μάλλον από πού προέκυψε το όνομα της μπάντας και γιατί έχουμε τελείες. Άμα θέλεις, την απαντάω πάλι, χαχαχα!

-Ένα ακόμη όμορφο δημιούργημα σας έφτασε στα αυτιά μου. “ΗΟΜΕ”! Βρήκαν οι WOTS επιτέλους το σπίτι που τους αξίζει;
Σίγουρα βρήκαμε το σπίτι μας, υπό την έννοια ότι βρήκαμε ο ένας τον άλλον και η μπάντα είναι πιο δεμένη από ποτέ. Σε ατομικό επίπεδο, είμαστε όπως όλοι σε μία διαρκή αναζήτηση των πραγμάτων που μας βοηθούν να ξεφύγουμε από την μίζερη και επικίνδυνη πραγματικότητα που ζούμε.

-Στο εξώφυλλο νομίζω πως βλέπω δυο φάσεις της Σελήνης. Θα ήθελα να κλείσεις τα μάτια και να μου πεις, εσύ τι βλέπεις.
Εγώ βλέπω ένα τμήμα ενός πλανήτη που έχει αποκολληθεί βίαια. Ή μήπως που προσπαθεί να ενωθεί με το υπόλοιπό του; Θεωρώ ότι το εξώφυλλο είναι ανοιχτό σε πολλαπλές αναγνώσεις.

-Γιορτές πλησιάζουν, οπότε θα ήθελα να μάθω τι εύχεσαι να αλλάξει στον κόσμο μας τον επόμενο χρόνο.
Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ευαισθητοποιούμασταν λιγάκι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, π.χ. η κλιματική αλλαγή. Και σε διαπροσωπικό επίπεδο, θα ήθελα πολύ να αρχίζαμε να σεβόμαστε ουσιαστικά τον συνάνθρωπό μας και τα δικαιώματά του, αντί να αναλωνόμαστε στο πώς θα φάει ο ένας τον άλλο. Δεν θεωρώ ότι είναι τόσο ουτοπικά αυτά, όσο πιστεύουμε. Παρόλα αυτά, δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα αλλάξουν…

-Μετά την προηγούμενη ερώτηση καλλιστείων, μια πιο φιλοσοφημένη. Εύχεσαι κάτι να αλλάξει στον εαυτό σου και στον τρόπο που εσύ οι ίδιος βλέπεις τον κόσμο;
Η προηγούμενη απάντηση έχει εφαρμογή και σε εμάς τους ίδιους. Μεγαλώνοντας παρατηρώ ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες και έχουμε προγραμματιστεί να συμπεριφερόμαστε εγωιστικά σε ένα σωρό καταστάσεις. Χώρια που ζούμε δύσκολες μέρες, σε διεθνές επίπεδο. Εύχομαι λοιπόν να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε μπροστά με αλληλοκατανόηση και ενσυναίσθηση.

-Σαν μουσικοί, δεν σας αρέσει να εκφράζεστε με λόγια, αλλά αν η μουσική σας μιλούσε τι θα μας έλεγε;
Νομίζω ότι το βασικό συναίσθημα που κυριαρχούσε ανέκαθεν στη μουσική των we.own.the.sky είναι αυτό της χαρμολύπης. Υποθέτω λοιπόν ότι αν τα κομμάτια μας μιλούσαν, θα έλεγαν γλυκόπικρες ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή μας, από τα προσωπικά μας βιώματα και όνειρα. Κλισέ ίσως, αλλά αληθινό.

-Ένας χρόνος ακόμη ολοκληρώνεται. Ποιο album που άκουσες φέτος, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου;
Έχω ακούσει αμέτρητες φορές το καινούργιο Tool και το έχω λατρέψει. Τους ακούω φανατικά βέβαια καμιά 15αριά χρόνια τώρα, οπότε δεν μπορώ να είμαι και αντικειμενικός. Ένα άλλο album που πραγματικά ξεχώρισα και θα προέτρεπα άπαντες να ακούσουν είναι το “Sundowning” των (του;) Sleep Token. Ειλικρινά ο δίσκος σκοτώνει, τσεκάρετέ τον.

-Ας γράψουμε και μια ηλιθιότητα. Κουραμπιές ή μελομακάρονο και γιατί;
Λοιπόν, αρχικά ευχαριστώ για αυτή την ερώτηση. Πρέπει κάποια πράγματα να μπουν επιτέλους στη θέση τους. Η απάντηση είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ κουραμπιές. Τα μελομακάρονα τρώνε τη σκόνη (sic) των κουραμπέδιων και το ξέρουμε όλοι βαθιά μέσα μας. Δηλαδή, αν είναι δυνατόν, θα φάω τρία μελομακάρονα και θα πάθω καούρα από το μέλι, ενώ οι κουραμπίεδες μού προσφέρουν ακατάπαυστη αγαλλίαση σε πολλαπλές δόσεις. Σκεφτείτε το.

-12 Δεκεμβρίου θα μας το παρουσιάσετε στο Gagarin. Αν ήσουν στη θέση μου, τι θα παράγγελνες στο μπαρ για απολαύσεις καλύτερα το live;
Εγώ θα έπαιρνα ένα ωραιότατο ουισκάκι, αλλά και η μπύρα δεν είναι κακή επιλογή. Εδώ που τα λέμε, και νερό να πιει κανείς μια χαρά θα περάσει.

-Σαν κλείσιμο, ας φανταστούμε πως θα στέλνατε sms σε όλους τους Έλληνες rockers για να τους πείσετε να έρθουν στο live. Τι θα έγραφε;
«12/12/19 – Gagarin 205 – ένα δυνατό live με πολύ headbanging και πολύ συναίσθημα, για ατίθασους νέους με ευαίσθητες καρδιές. Να έρθετε.»

-Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και για την ανοχή σου στη χαζομάρα μου!
Εμείς ευχαριστούμε για την απολαυστική συνέντευξη! Τα λέμε την Πέμπτη στο Gagarin!

394

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.