67- Easy Livin’

Έχει πλάκα ο νεοέλληνας εν μέσω κρίσης. Όλα γύρω του γκρεμίζονται και εκείνος μπορεί να νοιάζεται περισσότερο για τη χωρίστρα του. Προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως τίποτα δεν έχει αλλάξει και κάνει την ίδια περίπου ζωή που έκανε και προτού το ΔΝΤ συχνάζοντας στα ίδια μέρη με πριν, δια­θέ­το­ντας απλά λιγότερα χρήματα για τα ποτά του ή το φαγητό του.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}0zWPpnpl-LM|152|160|1{/youtube}

URIAH HEEP:
“Easy livin”

Δεν είναι το ότι εξακολουθεί να γε­μί­ζει ταβέρνες και μπαράκια. Άλλωστε είμαι υπέρ­μα­χος της ελληνικής νοοτροπίας σε ότι αφορά την καλοπέραση και εδώ που τα λέμε, δε μας μένει και τίποτα άλλο… Όταν όμως διανύεις περίοδο οικονομικής κρίσης, άσχετα εάν δε φταις εσύ για τα φαγοπότια των δήθεν πολιτικών (ή μήπως φταις; τι ψήφισες;) πρέπει να προσπαθήσεις να προσαρμοστείς και να αφήσεις για λίγο το image και το γιακά τον όρθιο! Προέχουν άλλα, πιο σημαντικά θέματα!

Τις προάλλες, για παράδειγμα, είδα έναν τύπο μέσα σε ένα (στην ουσία βρώμικο) Fiat Panda, να φοράει κοστούμι, γυαλιά ηλίου (παρόλο που ο ουρανός ήταν κατάμαυρος ελέω καιρού), καπνίζοντας παράλληλα μια πουράκλα, ατενίζοντας μπροστά. Έτσι είναι βέβαια οι νεοέλληνες! Δεν πα να μην έχουν λεφτά, το στυλάκι και η “μούρη” θα έρχονται πάντα πρώτα!

Δε μένουν όμως εκεί! Πόσα ξοδεύονται καθημερινά για “γαρούφαλλα”, “ώπα συνανάι” και σαμπάνιες στις ανά την Ελλάδα πίστεςβλακώδες το να πληρώνεις τα κέρατά σου για έναν δήθεν καλλιτέχνη που το νυχτοκάματό του ξεπερνάει κατά πολύ το rocka67μηνιάτικό σου. Θα αναφερθώ στο πόσο ανούσιο είναι το να γκρι­νιά­ζεις και παρόλα αυτά να μη βάζεις μυαλό, ξοδεύοντας τα όσα χρήματα σου έχουν μείνει για να πιείς νοθευμένα ποτά (αν και αυτά δεν υπάρχουν μόνο στα μπουζούκια) και να στοιβαχτείς σα σαρδέλα για να “περάσει καλά”. Ναι, ξέρω πως ο καθείς ψυ­χα­γω­γεί­ται διαφορετικά, αλλά ρε συ νεοέλληνα, αξίζει τελικά όλο αυτό; Νιώθεις πληρέστερος με το να σου αδειάζουν τις τσέπες και να σε κοροϊδεύουν με τις “υπηρεσίες” τους; Εάν ναι, γιατί δε δίνεις και τα υπόλοιπα στους πολιτικούς; Έτσι και αλλιώς και εκείνοι την ίδια περίπου ρότα ακολουθούν! Α, και το να σκας λεφτά για “λέλουδα” τα οποία πετάς αμέσως και μετά μαζεύονται για να τα πληρώσει/ πετάξει άλλος, σε κάνει ακόμα πιο μαλάκα…

Όχι άλλο κάρβουνο λοιπόν, ρε σεις… Έχετε πλάκα, θα το ξαναπώ, αλλά κάποτε το αστείο θα παλιώσει. Δυστυχώς βέβαια πολλοί από εσάς νομίζετε πως κάνατε την επανάστασή σας, πηγαίνοντας μια- δύο φορές στους “αγανακτισμένους” (αλήθεια τελικά πέρα από μούντζες, υπήρξε άλλο

rocka67

σχέδιο;) μαζί με το “γκομενάκι” το οποίο πήρατε αγκαζέ μετά και πήγατε Κολωνάκι για εσπρεσάκι, πε­ρή­φα­νοι για τα πεπραγμένα σας. Και το βράδυ Privilege, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

Από όποια πλευρά και εάν πάρεις το νεοέλληνα, άκρη δε θα βρεις. Μάλιστα, στις επόμενες εκλογές θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει (δασκαλεμένος όπως πάντα από τη μαμά και το μπαμπά) και θα ευχηθεί είτε να κρατήσει τη θε­σού­λα στο δημόσιο (για να μπο­ρεί να βγαίνει και τις καθημερινές), είτε να την “κερδίσει”, ολοκληρώνοντας έτσι τους στόχους της ζωής του (πετυχημένη χωρίστρα, ακριβά γυαλιά ηλίου, οποιαδήποτε γκόμενα, δη­μο­σιο­ϋπαλ­λη­λί­κι και καθημερινή έξοδος… α και να “κερδάει” η ομαδάρα του).

Δημοσιεύθηκε στις 24/10/11

ΥΓ συνεχόμενες απεργίες, μακρόσυρτες πορείες, χιλιάδες κόσμος και το αποτέλεσμα; Μηδέν εις το πηλίκο! Η κλασική εικόνα με τα ΜΑΤ να βαράνε και τους δήθεν αναρχικούς να πετροβολούν… Και οι βουλευτές στον “αγώνα”… Α, ρε έλληνα! Θα ξυπνήσεις κάποτε, αλλά θα είναι αργά!

ΥΓ2 κρίμα για τις ακυρώσεις συναυλιών λόγω απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας… Ελπίζω να μη γίνει τίποτα τέτοιο στην παρθενική εμφάνιση των Symphony X την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα…

rocka67

175

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.