KAIROS: “Queen of the Hill”

Ούτε ο πιο πιστός οπαδός του heavy metal δεν θα περίμενε την αναγέννηση  της σκηνής τα τελευταία χρόνια, μια που μέχρι τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας ελάχιστα νέα συγκροτήματα επέλεγαν να παίξουν παραδοσιακό metal. Πλέον υπάρχουν πληθώρα συγκροτημάτων, η σκηνή περνάει μια δεύτερη νιότη και κυκλοφορούν αρκετές αξιόλογες κυκλοφορίες κάθε μήνα. Αυτή τη φορά θα παρουσιάσουμε τους Kairos, οι οποίοι φιλοδοξούν να αποτελέσουν  μια από τις προβεβλημένες μπάντες του νέου αυτού κύματος.

Οι Kairos είναι από τη μεταλλομάνα Σουηδία και φέτος κυκλοφορούν το δεύτερο album  τους “Queen of the Hill”. Ο πρώτος τους δίσκος βγηκε το 2015, το “Wicked Callings” και έχουν κυκλοφορήσει και ένα EP το “Life on the Edge”. Το “Queen of the Hill” διαρκεί περίπου 45 λεπτά και περιέχει 8 τραγούδια. Υπεύθυνοι για την μουσική παιδεία των Kairos είναι αγία τετράδα Saxon, Judas Priest, Accept και Iron Maiden χωρίς όμως αυτή η έμπνευση να φτάνει στα όρια της “ξεπατικούρας”.

Το πρώτο που καταλαβαίνεις από την ακρόαση  του δίσκου, παρόλο που οι Kairos είναι νεαροί στην ηλικία, δεν είναι άλλο από την ωριμότητα που δείχνουν στις συνθέσεις τους. Τα τραγούδια έχουν σωστή δομή, υπάρχει ποικιλία στις συνθέσεις, όπου χρειάζεται παίζουν γρήγορα και όπου χρειάζεται τραβάνε το πόδι από το γκάζι, με τη χρονική διάρκεια των συνθέσεων να είναι από 4 εώς 8 λεπτά. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες απότομες αλλαγές , όπως για παράδειγμα μετά από ρεφρέν να μπαίνει κατευθείαν το solo, αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται. Εκεί που δεν υπάρχει ψεγάδι είναι στις κιθάρες όπου είναι το μεγάλο ατού των Kairos με τους δυο κιθαρίστες να συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο.

Πολύ καλός στα καθήκοντα του είναι ο τραγουδιστής της μπάντας που μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τραγουδιστής στον κόσμο αλλά έχει ωραία φωνή και ξέρει πως να τη χρησιμοποιήσει. Ο δίσκος δεν έχει κάποιο super hit που θα σε τραβήξει αμέσως,  όμως και τα 8 τραγούδια του θα χορτάσουν τον διψασμένο για metal ακροατή, με ίσως πιο δυνατό κομμάτι το acceptικό “Strike While the Iron Is Hot”.

Το “Queen of the Hill” είναι μια σοβαρή προσπάθεια από τους Σουηδούς, οι οποίοι ναι μεν πατάνε σε ώμους γιγάντων για τον νέο τους δίσκο, παρουσιάζοντας όμως παράλληλα μια αρκετά ώριμη και σύγχρονη δουλειά.

https://www.facebook.com/officialkairos/

Kairos – Strike While The Iron Is Hot

538

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.