GODSLAVE: “10/10 – Rarities Recovered”

Full Force Fast Forward είναι το μότο των Godslave, παραποιημένο ίσως από ένα κομμάτι τους με τίτλο “Full Force Forward”.

Τους Γερμανούς thrashers ομολογώ πως δεν τους γνώριζα, παρόλο που δεν είναι νέοι στο χώρο. Είναι ενεργοί από το 2000 (ως Slavery) και από το 2007 και μετά διατηρούν την τωρινή τους ονομασία. Πιστοί και δισκογραφικά στο Fast Forward, έχουν κυκλοφορήσει μέσα σε 10 χρόνια, 5 full length albums, 6 EPs , 1 video και κάτι singles. Με λίγα λόγια “δε βάζουν κώλο κάτω”.

Και ξαφνικά ανακάλυψα τον τροχό με το “10/10-Rarities Recovered” (Green Zone Music), το οποίο στην ουσία είναι μία συλλογή με κομμάτια από παλιότερα splits, κάποια επανηχογραφημένα, κάποια από live εμφανίσεις, μία διασκευή στο “Final Dosage” των Eradicator και ένα καινούργιο κομμάτι του ’19. Μία συλλογή που εμένα προσωπικά με “έσπρωξε” σε Full Force Rewind στη δισκογραφία τους, για να ανακαλύψω μερικά πολύ ωραία thrash “οικοδομήματα”. 

Τραγούδια όπως τα “Vodcarnivore”, “Green Zone” και “10/10” δε μπορούν να σε αφήσουν αδιάφορο, αν αρέσκεσαι σε αγνό thrash “τιμίου ξύλου”. Εξάλλου έχοντας παίξει ως support σε σχήματα όπως οι Sodom, οι Anthrax, οι Evile κ.α., έχουν και τις ανάλογες “παραστάσεις” για να στήσουν και το ανάλογο mosh-pit party. Αξίζει να το κάνετε μία ακρόαση -όσοι δεν το έχετε κάνει ακοόμα- μόνο και μόνο για να γίνει η σπίθα που θα σας οδηγήσει στις full length κυκλοφορίες τους, όπου βρίσκεται και το αληθινό “πανηγύρι”. Ενδεικτικά θα αναφέρω τα “Into The Black” (2011), “Welcome To The Green Zone” (2016) και “Reborn Again” (2018).

PS: Γουστάρω τρελά που το κομμάτι “10/10” αποτίει φόρο τιμής στους ύψιστους και υποτιμημένους Overkill και “κλείνει το μάτι” στους Exodus. 

www.facebook.com/godslaveband

695
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.