7ο Rock Mountain Festival: To rock festival των Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Rock Mountain festival…
your lake view festival.

Πιστοί και φέτος στο ραντεβού μας για 7η χρονιά!!!

To 7o Rock Mountain Festival σε περιμένει και φέτος..

17 & 18 Ιουλίου 2019

Στο ίδιο μέρος.. 
Προφήτης  Ηλίας  Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων

Την ίδια ώρα..
στις 20:00 το βράδυ

Με την ίδια ροκ διάθεση..
και είσοδο… 3 ευρώ ανά ημέρα
(εξαιρούνται παιδιά έως 12 ετών)

17 Ιουλίου
Λάργκο: Οι Θεσσαλονικείς Λάργκο, το σχήμα με τον ιδιαίτερο και πολυσυλλεκτικό ήχο, δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου (EP) και έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον δεύτερο, ετοιμάζονται για ακόμη μια φορά να μοιραστούν τις μουσικές τους σε μικρά και μεγάλα stage. Ηλεκτρικές κιθάρες που μας συνδέουν με το πάλαι ποτέ Ελληνικό Ροκ του 90’, παραδοσιακά πνευστά που ξεπροβάλουν μέσα από ψυχεδελικά τοπία, ζωηροί ρυθμοί που υποστηρίζουν τους έντονα κοινωνικούς στίχους και καταλήγουν να είναι η λοξή ματιά του σχήματος για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Κοινοί Θνητοί:  Οι Κοινοί Θνητοί είναι ένα συγκρότημα από την Εύβοια. Η μουσική τους δεν ανήκει σε ένα συγκεκριμένο είδος και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τα όργανα που χρησιμοποιούν και τους ρυθμούς στους οποίους βασίζονται. Είναι μια μίξη από ροκ, χιπ χοπ, και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Οι ίδιοι παίζουν, ηχογραφούν και τραγουδούν όλο το υλικό τους. Η στιχουργική τους στο μεγαλύτερο μέρος της έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και δημιουργεί έναν κοινωνικό προβληματισμό. Δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό.

Βουκολική Διαταραχή: Βουκολαστείτε ελεύθερα!!!!Βαλκανικούς ήχους και «πειραγμένα» κομμάτια από το μουσικό σχήμα «Βουκολική Διαταραχή»  που αυτοσυστήνεται ως Παραδοσιακοδημοτικορεμπέτικη χοροεσπερίδα μέχρι εξαντλήσεως των τραγουδιστικών αποθεμάτων, παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη ΒαλκανοΒουκολικά, που ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών, με πλούσια λαογραφική γέμιση, δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο και προ(σ)καλεί επίδοξους πρωτοχορευτές να σύρουν τον χορό.

18 Ιουλίου
Nightstalker: Ήταν αρχές ‘90ς (στηνπραγματικότητα 1989) ότανδημιουργήθηκε η μπάντα με το πιοαυθεντικό και εκρηκτικό rock ‘n rollattitude, που γνώρισε ποτέ αυτή ηχώρα, πάνω στα μονοπάτια τηςgrunge, rock και metal της τότε εποχής. Αυτή η στάση τους, σε συνδυασμό με τηνσυνεχή παρουσία τους επί σκηνής και τα αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια τους ,τους έχουν χαρίσει μια φήμη που λίγα άλλα γκρουπ απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Ηωμή απλότητά τους, η δύναμη των riffs, οι groovy ρυθμοί και οι ψυχεδελικές τουςκορυφώσεις είναι τα στοιχεία που τους κράτησαν στις επάλξεις της heavy rock μουσικής για πάνω από 20 χρόνια.

One step from the Edge: Οι “One step from the Edge” δημιουργήθηκαν στα Ιωάννινα στα τέλη του 2016. Η μουσική τους βασίζεται στον μοντέρνο metal ήχο, στις ογκώδεις, groovy και μελωδικέςκιθάρες, το δυνατό rhythm section και την εναλλαγή καθαρών, μελωδικών αλλά και brutal φωνητικών. Η μουσική κατεύθυνση της μπάντας συντίθεται από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Υπάρχουν στοιχεία από το metalcore, επιρροές από το τεχνικό thrash, τον αμερικάνικο ήχο, αλλά και τον ευρύτερο metal και rock ήχο. Οι στίχοι αναφέρονται κυρίως σε θέματα προσωπικά, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά, όπως η υπάρχουσα πραγματικότητα, όπως τη βιώνει σήμερα το άτομο αλλά και η κοινωνία γενικότερα

Sliver: Οι Sliver αποτελούν μια αγγλόφωνη ροκ μπάντα με έδρα τα Ιωάννινα.Ιδρύθηκαν το 2016 και έκτοτε στη δισκογραφία έχουν καταγράψει έναστούντιο άλμπουμ και 3 singles. Όντας επηρεασμένοι από το grungerock της δεκαετίας του 90 αλλά και από όλες τις μορφές του heavymetal καθώς και το brit rock των 90’s η μπάντα κατόρθωσε νασυνδυάσει βαριά riffs με pop-rock μελωδίες και ατμοσφαιρικές μπαλάντες.

7o Rock Mountain Festival
17 & 18 Ιουλίου 2019
Θέση Προφήτης Ηλίας Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων
Έναρξη 20:00
Eίσοδος 3 € ανα άτομο (εξαιρούνται παιδιά κάτω των 12 ετών)

Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας

497