SENSE OF FEAR: “As The Ages Passing By….”

Ένα ακόμη σχήμα από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κοζάνη, με σχεδόν 20 χρόνια στο ενεργητικό του αλλά χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο album έρχεται να μας αποδείξει ότι ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να κυνηγάς το όνειρο σου. Το “As The Ages Passing By….”, είναι μία τρανή απόδειξη του παραπάνω μοτό και άλλο ένα “πετραδάκι” στο εγχώριο “οικοδόμημα” της metal σκηνής.

Οι Κοζανιώτες heavy metallers, ιδρύθηκαν το 1999 και έκτοτε έχουν κάνει πολλά εκτός κάποιου δισκογραφικού βήματος. Δημιουργήθηκαν ως Holy Prophecy, μετονομάστηκαν σε Sense Of Fear και έζησαν ένα πενταετές hiatus από το 2007 έως το 2012 για να επανέλθουν με το ομώνυμο EP “Sense Of Fear” και έπειτα από 5 χρόνια να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το ντεμπούτο album τους με τίτλο “As The Ages Passing By…”.

Οι Sense Of Fear, έχουν να επιδείξουν έναν ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει το heavy με το power, με μία “γεύση” από thrash και speed στοιχεία και όλα αυτά να “διαποτίζονται” από ένα “σκοτεινό” αίσθημα. Ίσως να είναι και αυτό το αίσθημα του φόβου, για το οποίο “μιλάει” το όνομα τους.

Το album είναι αρκετά προσεγμένο, με πολύ καλή παραγωγή, “ψαγμένες” συνθέσεις (Δεν είναι τυχαίο, ότι υπάρχουν δύο με τρείς μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις) και δυνατά riffs. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει στο δίσκο, είναι το “σκοτεινό” συναίσθημα με το οποίο έχουν “ντύσει” οι Κοζανιώτες metallers από την αρχή μέχρι το τέλος όλο το album. Ένα συναίσθημα, που ταιριάζει άριστα με τις συνθέσεις και τη μουσική βγάζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το album περιέχει τρεις επικές συνθέσεις, τα “Sense Of Fear”, “As The Ages Passing By, Time Still Runs Against Us” και “Slaughter Of Innocence”, τα οποία δείχνουν ακριβώς την “ηχητική διαδρομή” της μπάντας. Heavy riffs, με power στοιχεία και κάποιες thrashy στιγμές, που και που. Από τα δυνατότερα κομμάτια του album, είναι τα “Molten Core” και “Angel Of Steel”, με εξίσου δυνατές ερμηνείες, ενώ το “The Song Of A Nightingale” ξεχωρίζει για τη συναισθηματική του “ταυτότητα”.

Οι Sense Of Fear, φαίνεται ότι επέστρεψαν και είναι έτοιμοι να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους. Το “As The Ages Passing By….”, μας δείχνει ότι και η επαρχία είναι εδώ και βοηθάει στην ανάπτυξη της Ελληνικής metal σκηνής, όσο μπορεί καλύτερα. Νομίζω, ότι με τέτοια albums και τέτοιες μπάντες, το εγχώριο metal δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

https://www.facebook.com/senseoffearband/

561

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.