VERONICA MOSER PRESENTS: “Neurodiversity Fight Back!”

Για να μη χάσεις το τόπι με ορολογίες και γενικεύσεις, το “Neurodiversity Fight Back!” είναι μια συλλογή από noise / ambient θέματα από μια πλειάδα projects που κινούνται σε διάφορα experimental ύδατα και τα οποία συγκέντρωσε η Veronica (ψευδώνυμο tribute στην Αυστριακή extreme pornstar) και επιμελήθηκε την έκδοσή τους συμμετέχοντας και η ίδια, αρχικά σε κασσέτα και εν συνεχεία σε έκδοση ψηφιακού download.

Λογικά θα κατάλαβες ότι είναι ένα πλήρως αντισυμβατικό άκουσμα το οποίο στοχεύει σε ακροατήριο που είναι συμβατό με σαλταρισμένα στιλιστικά ρεύματα είτε τα αποκαλέσεις sludge, είτε industrial, είτε noise. Μηχανοποιημένοι ήχοι, επαναλαμβανόμενες αναλογικές λούπες με προϊόν τον μηδενισμό, κραυγές απόγνωσης εδώ κι εκεί με τη συνοδεία tele-shoots, μονόλογοι στο μήκος κύματος των Suffocate For Fuck Sake και ηχητική λιτότητα που όμως έχει κάτι εφιαλτικά ελκυστικό.

Η συλλογή ανήκει πλήρως στον ψυχοπαλευτικό χώρο, επ’ ουδενί δεν μπορεί να θεωρηθεί διασκεδαστικό υλικό το οποίο θα σε απασχολήσει για κάποιες ανέμελες στιγμές. Αποτελεί εξωτερίκευση ισοπέδωσης, μαυρίλας και καταστροφής. Και η αλήθεια είναι ότι καταφέρνει να μεταδόσει αυτό το after the war συναίσθημα παρά την πειραματικότητά του. Αν μου άρεσε η προσπάθεια; Σάμπως κατάλαβα; Ακούς και τσεκάρεις αλλά αν περιμένεις κάτι ορθόδοξο, άσ’ το, διάλεξε άλλη παραλία, εδώ είναι “νεκρά φύση”.

https://hgmmusic.bandcamp.com/album/veronica-moser-presents-neurodiversity-fight-back

https://www.facebook.com/hogravimalattierecords/

952

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.