HEMISFERIO: “Anacronia”

Πολλές φορές, αναρωτιέμαι πόσες είναι οι μπάντες που έκαναν καριέρα χρησιμοποιώντας τη μητρική τους γλώσσα στα albums τους. Σίγουρα είναι λίγες, με τις Aria, Excalibur, Adx και Sortilege να είναι οι πρώτες που έρχονται στο μυαλό μου. Σιγά σιγά, θα πρέπει να προσθέσουμε σε αυτήν τη λίστα και τους Hemisferio, αφού στο νεο τους album με τίτλο “Anacronia”, φαίνεται να “κερδίζουν” αυτήν τη θέση.

Οι Χιλιανοί heavy metallers, ιδρύθηκαν το 2015 και έχουν να επιδείξουν κάποια singles, ένα EP και ένα live album μέχρι σήμερα. Το “Anacronia”, κατέχει πλέον τη θέση του ντεμπούτου album για τη μπάντα, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν κάποια επίσημη κυκλοφορία δίσκου.

Οι Hemisferio, έχουν στοιχεία του κλασικού heavy metal εμπλουτισμένα με “επική διάθεση”, κάνοντας σαφή αναφορά στις ’80s επιρροές τους. Από την παραγωγή μέχρι και τα riffs και solos, το album είναι “βγαλμένο” από τη χρυσή δεκαετία του heavy metal.

Περνώντας στο καθαρά μουσικό κομμάτι, οι Hemisferio φαίνεται να κερδίζουν τη “μάχη” μεταξύ αγγλόφωνου και, μητρικής γλώσσας, metal. Και αυτό γιατί, ενώ χρησιμοποιούν τα ισπανικά ως γλώσσα, δε φαίνεται να “χάνουν” σε ποιότητα αλλά και ως άκουσμα. Αντίθετα, φαίνεται ότι η γλώσσα προσδίδει το επικό στοιχείο του ήχου τους και το κάνει ιδιαίτερα “ορατό” στο ακροατήριο. Κομμάτια όπως τα “Tres Sombras”, “Hasta Encontrarte” και “La Novela Taciturna”, γίνονται πιο επικά και πιο “ογκώδη”, φτάνοντας στο σημείο να θεωρηθούν ως heavy metal “ύμνοι”.

Οι Hemisferio, πέραν του κλασικού ήχου, έχουν και επικά στοιχεία στη μουσική τους. Και αυτά “τονίζονται”, είτε μέσω του εξώφυλλου είτε και ακόμα μέσω του “ογκώδους” ύφους που προσθέτουν στα riffs και τα solos τους. Το οκτάλεπτο έπος “Tres Sombras”, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό του ήχου του group.

Στο τέλος του ακούσματος, οι Hemisferio σε “κερδίζουν” με το true heavy metal “πρόσωπο” που βγάζουν στο “Anacronia”. Τα κομμάτια, η μουσική, η παραγωγή, είναι όλα προσεγμένα και ικανότατα να καλύψουν τις όποιες αναζητήσεις σου. Αν του δώσεις την ευκαιρία που “θέλει”, το σίγουρο είναι ότι θα σε “σαγηνεύσει”. Άλλωστε, αυτό δεν επιζητούμε ως ακροατές;

https://www.facebook.com/hemisferiochile/

493

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.