HELLIGATORS: “Hell III”

Έλα, πες την αλήθεια, πόσες φορές έχεις ακούσει πραγματικό rock ‘n’ roll τον τελευταίο καιρό; Δε χρειάζεται ν’ απαντήσεις.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να ακούσεις το νέο album “Hell III” κάτι Ιταλών “τυπάδων” ονόματι Helligators και θα καταλάβεις τί εστί rock ‘n’ roll φάση.

Οι Helligators, δημιουργήθηκαν το 2009 στη Ρώμη και έχουν κυκλοφορήσει δύο albums, τα “Against All Odds” του 2011 και “Road Roller Machine” του 2015, και ένα EP με τίτλο “Back To Life” το 2017. Το “Hell III”, είναι το τρίτο τους “χτύπημα” και σίγουρα ο δίσκος που θα τους εδραιώσει στη σκηνή της rock.

Οι Ιταλοί rockers, έχουν “κάνει όνομα” παίζοντας rock ‘n’ roll με αρκετά southern στοιχεία, αγγίζοντας πολλές φορές το metal και το stoner. Η χαρακτηριστική “γρεζάτη” φωνή του Simone, ταιριάζει “γάντι” στον ήχο των Ιταλών, ενώ τα εξαιρετικά riffs φαίνεται ότι είναι από τα “ατού” του group.

Το album, είναι σα να σου λέει “πιάσε μία κρύα μπύρα, κάτσε στην κουνιστή καρέκλα σου και πάτα το play, τα υπόλοιπα είναι δική μου δουλειά”. Και σίγουρα, οι Helligators φαίνεται να ξέρουν να την κάνουν πολύ καλά! Εδώ οι Ιταλοί, καταφέρνουν να “παντρέψουν” το southern rock με το metal και το stoner και να περάσουν όλο αυτό το “dirty feeling” του αγνού, “καθαρού” rock, χωρίς σταριλίκια, αλλά μόνο με μία τρομερή διάθεση για μουσική που γουστάρεις. Και πώς να μη “γουστάρεις”, όταν ακούσεις τα “Rebellion”, “Bleeding”, “Born Again” και τα “The Prison (Confession Part I)”, “Gone (Confession Part II)”;

Το “Hell III”, είναι ο δίσκος που περιέχει όλη την “πεμπτουσία” της rock μουσικής μέσα του. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος που σε μεταφέρει από το dirty rock ‘n’ roll στο southern και από εκεί στο heavy metal και το stoner. Ακόμα και η σειρά των κομματιών, είναι τέτοια που να “ταξινομεί” έτσι τις ιδέες του group, ώστε να υπάρχει μία λογική αλληλουχία που θα εξιτάρει το μυαλό και το αυτί του ακροατή. Από τα “Rebellion” και “Bleeding”, στη μπαλάντα “Where I Belong”, και από την “Confession” suite (“The Prison” και “Gone”), στο ορχηστρικό “Bassthard Session III” και πάλι στο δυνατό “Pedal To The Metal”, το album σου δίνει απανωτά “χαστούκια” και σε αφήνει “άφωνο”, να προσπαθείς να ψελλίσεις το όνομα της μπάντας.

Το “Hell III”, δεν είναι ακόμα ένα rock album. Είναι το ROCK το ίδιο, με την κατάλληλη μουσική επένδυση. Είναι όλα όσα αντιπροσωπεύει αυτό το μουσικό κίνημα. Είναι η επιτομή της rock μουσικής. Αν πρέπει να το πάρεις; Εννοείται! Δε χρειάζεται, να ρωτάς! Θα κάνεις μεγάλη χάρη στον εαυτό σου, χαρίζοντάς του ένα τέτοιο album-διαμάντι.

https://www.facebook.com/helligators/ 

496

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.